Siyaset ‘Erdoğan’ı rakipsiz görüyorum’

‘Erdoğan’ı rakipsiz görüyorum’

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star ve NTV ortak yayınında özetle şu mesajları verdi:

‘Erdoğan’ı rakipsiz görüyorum’

ERDOĞAN’IN HABERİ YOKTU?: Ben erken seçimi açıkladığımda cumhurbaşkanının haberi yoktu. Erken seçim kararının isabetli olduğu kanaatindeyim.

Haberin Devamı

ORTAK MİTİNG NEDEN YAPILMADI?: Birlikte miting yapmak bugünkü zeminde çok tartışmalara yol açabilir. Böyle tartışmalar sebebiyet vermemek lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hayata geçildiği vakit daha farklı çalışmalar yapılabilir. Herhangi bir büyük bir hata olmadığı takdirde. Yeni sistemle Cumhuriyet’in 3. evresine geçiyoruz.

İNCE VE AKŞENER’E ŞANS TANIMIYORUM: (Erdoğan’ın karşısında İnce mi, Akşener mi kalır?) Bunlara hiç şans tanımıyorum. Erdoğan şu an rakipsiz gözüküyor. Neden 16 yıllık icraatın içinden yaptıklarını hakla paylaşıyor yapacaklarını paylaşıyor.

SÜTLAÇ ESPRİSİ: Cumhurbaşkanı kıraathane adiyor, çay kek vereceğim diyor. Bunun için dünya kadar şey ilave ediyor oralet, sütlaç koyacakmış şu bu. Bunlarla toplumu kendine çekeceğini zannediyor. Şuraya İnce’yi şuraya sütlacı koyarsanız 18 yaşındaki çocuk sütlaca gelir.

Haberin Devamı

KANKA OLACAK HALİMİZ YOK: Erdoğan beye en fazla sert eleştirilerde bulunan kişilerden biriyim. Ne söylemişsem muhafaza ediyorum, altından imzamı çekmiyorum. Ama 15 Temmuz’dan sonra çok şey değişmiştir Türkiye’de. Cumhur İttifakı’nda kanka olacak halimiz yok. Fakat 15 Temmuz’u görüp hala kalkıp filan tarihte şunu bunu söyledik diye birbirimize husumeti geliştirmenin manası yok.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAYACAĞIM AMA: Cumhurbaşkanı yardımcısı olmama konusunda aynı noktadayım. Cumhur ittifakı sonuç aldıktan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en verimle etkin konuma gelmesi açısından mecliste güçlü yapıda bulunursak üzerimize düşeni elbette yaparız.

SİYASİ AYAĞA GİRİLMEDİ: FETÖ ile mücadele başarılı olunan alanlar var. TSK, yargı, emniyet, eğitim, kamu kuruluşları, iş hayatı var vs. Siyasi ayak üzerinde henüz durulmadı.