Geri Dön

Erik marmelatı tarifi

Erik marmelatı nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Verilen talimatlara birebir uyduğunuz zaman tam kıvamında erik marmelatı hazırlayabilirsiniz. Hazır mevsimi de gelmişken erik marmelatı nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız, işte sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz erik marmelatı nasıl yapılır sorusunun cevabı…

Erik marmelatı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg kırmızı erik(mürdüm cinsi)
- Yarım kilo şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 su bardağı su

Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?

- Fırını 160 derecede ısıtalım.
- Fırın kabının zeminine şekerin yarısını dökelim.
- Erikleri 2 ye bölüp fırın kabına dizelim.
- Kalan şekeri üzerine gezdirelim sirke ve suyu da üzerine gezdirip fırına verelim.
- 1 saat 20 dk. pişsin. Fırının ayarlarına göre kontrol edin. Ben 1 kere kaptaki suyu kaşıkla eriklerin üstüne gezdirelim.
- Soğuyunca 2 küçük kavanoza koydum. Buzdolabına kaldırdım.1 erik de arttı.
Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber