Geri Dön

Erişteli tavuk çorbası tarifi

Erişteli tavuk tarifi bu aralar internet ortamında en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Erişteli tavuk mükemmel birer ikili olduğundan, çorbası, makarnası birçok kişi tarafından yapılmakta ve beğenilerek tüketilmektedir. Erişteli tavuk ikilisini sizde yan yana getirip bir yemek hazırlamak istiyorsanız birazdan öğreneceğiniz erişteli tavuk çorbası tarifini deneyebilirsiniz. İşte tadı damağınızda yer edecek olan erişteli tavuk çorbası tarifi.

Erişteli tavuk çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 adet tavuk but
- 2 kaşık ev eriştesi
- Zeytinyağı
- Tuz

Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 cay bardağı yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı tam buğday unu

Üzeri İçin:
- Nane ve tereyağı

Erişteli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

1. adım: Tavuğu derisi ile birlikte 1 yemek kasığı limon ile haşlayın. Haşlanan tavukların suyunu süzün ve tavukları iri bir şekilde didikleyin.

2. adım: Tencereye tavukları haşladığınız suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve eriştesini ekleyin. Erişteler haşlanınca tavukları ilave edin. Ayrı bir yerde terbiye malzemelerini karıştırın.

3. adım: Çorbanın kesilmemesi için kaynayan sudan terbiyeye azar azar ekleyin ve terbiyenin ılıklaşmasını sağlayın. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş dökün ve ayrı tarafa doğru karıştırın.• Bu şekilde de 5-6 dakika pişirin.

4.adım: Servis sırasında nane ve zeytinyağını üzerine ekleyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber