Erkeklerde 5 Estetik Uygulama

Estetik uygulamalar her ne kadar kadınlar tarafından daha çok tercih edilse de aslında günümüzde erkeklerin de oldukça rağbet ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. Beş adımda erkekler için de tercih nedeni olan bu trend uygulamalardan bahsedelim:

1. Lazer Uygulamalar

Lazer uygulamalar, ameliyatsız estetik uygulamalar arasında oldukça popüler. Erkeklerin en çok talep ettiği bu uygulamalardan olan lazer uygulamalarının başlıcaları epilasyon, dövme veya yara izlerinin geçirilmesini sağlayan işlemlerdir.

Haberin Devamı

Bu uygulamalar erkeklerin maskülen görüntüsünü değiştirmeden, etkili sonuçları sayesinde maskülen görünüme bakımlı ve modern bir etkiyi de ekleyerek daha yüksek özgüven ve sosyal açıdan artmış bir popülariteye katkı sağlar.

2. Terleme

Botoks son 30 yılın en iyi bilinen ve yaygın bir ameliyatsız estetik uygulamasıdır. Bu uygulama yalnızca kırışıklık tedavisi yönüyle değil aşırı terleme sorununa çözüm olması sebebiyle de erkekler arasında oldukça popüler.

Avuç içi ya da koltuk altı terlemesinde 6 aya kadar çözüm sunan botoks uygulamaları bahar aylarında yaptırıldığı takdirde yaz mevsiminin sonuna kadar etkisini koruyarak, terlemenin olumsuz etkilerinin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor.

3. Cilt Altı Enjeksiyonları

Erkekleri yüzlerinde salatalık dilimleri ile hayal etmek zor gelse de günümüzde kendine değer veren ve cildine özen gösteren pek çok erkeğin cilt altı enjeksiyon uygulamalarını tercih ettiğini söylemek mümkün.

Ciltte gençleşme sağlayan PRP gibi uygulamalar da erkekler tarafından son dönemlerde çok sık tercih edilen, cildi gençleştirip kırışıkları azaltan bir işlem.

4. Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi, imajın önemli olduğu günümüzde erkeklerin karşılaşmak istemedikleri bir durum. Saç dökülmesini engellemek için kullanılan PRP ve saç mezoterapisi gibi farklı yöntemler saç dökülmesine karşı erken dönemde önlem almak isteyen erkekler için etkileyici çözümler sunuyor.

5. Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları son yıllarda hem erkekler hem de kadınlar arasında gözde olan estetik uygulamalarıdır. Erkeklerde mimiklere bağlı olarak ortaya çıkan alın, dudak ve burun kırışıklıkları gidermek, yüzde estetik bir yüz görünümü sağlayan oranları elde etmek için tercih edilen dolgu uygulamaları, 6 ila 12 ay arasında kalıcılık sağlayarak kişinin daha genç ve enerjik gözükmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar