Gündem Eski yüksek yargı üyeleri hâkim karşısına çıktı

Eski yüksek yargı üyeleri hâkim karşısına çıktı

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Eski yüksek yargı üyeleri hâkim karşısına çıktı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce görülen duruşmada, ‘Örgüt kurmak ve yönetmek’ suçundan yargılanan eski Yargıtay üyesi Muzaffer Özdemir hakim karşısına çıktı. Tanık olarak ifade veren eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur, duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Haberin Devamı

Okur, 2010 HSYK seçiminin ardından Yargıtay ve Danıştay’a 2011’deki üye seçimi için eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya’nın evinde yapılan toplantıya, kurul üyelerinin yanı sıra Özdemir’in de arasında bulunduğu Yargıtay tetkik hâkimlerinin katıldığını söyledi. Okur, buna itiraz etmesi üzerine Özdemir ve diğer tetkik hâkimlerinin, ‘Yargıtay’dan aday olacakları iyi tanıdıkları, liyakatları konusunda bilgi vermek üzere toplantıya çağrıldıkları’nın söylendiğini bildirdi. Okur, cemaat mensupları tarafından Yargıtaya üye seçilmesi için hazırlanan 80 kişilik listede Muzaffer Özdemir’in de isminin bulunduğunu kaydetti. Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem de sanığı cemaat mensubu olarak bildiğini belirtti. Tanık beyanlarına karşı söz verilen sanık Özdemir, toplantıda bilgi vermek dışında emir, talimat vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.