SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

GÜZELLİK - ESTETİK HABERLERİ

Körlüğe neden olabilir! Dolgu uygulamasında ultrason kullanımının 3 faydası

Estetikte cerrahi uygulamaların yerini minimal invaziv yöntemler aldı. Kişilerin bıçak altına yatmadan, acısız ve ağrısız şekilde estetik görünüme kavuşmasını sağlayan bu yöntemlerden en popüler olanı ise emilebilir dolgular. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, "Dolgu uygulaması esnasında ya da sonrasında körlük ve cilt nekrozu (doku ölümü) gibi ciddi komplikasyonlar yaşama riski çok yüksek. Bu nedenle tıp alanındaki yeni uygulamalardan olan ultrason görüntülemesi altında yapılan hyalüronik asit dolgu uygulaması olası risklerin yaşanmasını önlüyor" dedi.

Revizyon burun estetiği deneyim gerektirir

Burun estetiği güvenli bir prosedür olarak kabul edilmesine rağmen hastanın estetik ve fonksiyonel hedeflerine ulaşılması her zaman mümkün olamaz. Gerek cerrahi sırasında tercih edilen teknikler, gerek hastaların cilt yapısı ve gerekse iyileşme sürecinde yaşanan problemlerden dolayı rinoplasti operasyonu sonuçlarından duyulan memnuniyet azalabilir. Bu durumda gündeme gelen revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenleri Op. Dr. Ahmet Alp anlattı.

Göz çevresi problemlerinde cerrahisiz tedavi: Frozen Eyes

Yüzümüzde estetik açıdan en çok sorun yaşadığımız bölgelerin başında göz çevresi geliyor. Özellikle pandemi döneminde maske kullanımı ile birlikte göz çevresi tedavilerine olan ilgi daha da artmış durumda. Frozen Eyes, göz çevresinde oluşan gözaltı torbaları, kırışıklıklar, gözaltı morlukları ve renk eşitsizlikleri gibi birçok sorunun tedavisi için cerrahi gerektirmeyen, yeni bir çözüm. Uzman Estetisyen Nur Bilen Yavuzer ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof Dr Reha Yavuzer Frozen Eyes'i anlattı.

Bölgesel yağlardan tamamen kurtulun!

Yaz yaklaşırken hepimiz formda görünmek için neler yapabileceğimizi düşünmeye başladık. Vücudumuzda uzun süreli ve kalıcı hale gelen bölgesel yağlanmalar hem estetik hem de sağlık açısından rahatsız edici bir hal alabiliyor. Yeni bir tedavi yöntemi ile yağ hücrelerini çevre dokulara zarar vermeden ağrısız şekilde yok etmek artık mümkün. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof Dr Sinem Eroğlu yeni Frozen Body ile bölgesel yağlardan ve selülitlerden kurtulmanın yollarını anlattı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.