ESTETİK İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

ESTETİK İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

1. Estetik dikiş atılırsa iz kalmaz. YANLIŞ

Bilimsel literatürde ‘Estetik Dikiş’ olarak adlandırılan bir teknik bulunmamaktadır. Dokulara özenli yaklaşılan, ince dikiş iplikleriyle uygulanmış, uygun teknikler ile yapılmış dikiş, estetik olarak iyi bir sonuç verebilir. Özensiz bir dikişe göre daha az dikkat çeken, daha ince bir iz kalmasının sağlayabilir. Hiç iz kalmadan kesiler yapılabilseydi; ameliyatlar çok daha kolay olur, istenilen bölgeye istenilen uzunlukta kesiler yapılabilirdi.

Haberin Devamı

2. Liposuction ameliyatı ile kilo verebilirim. YANLIŞ

Liposuction ameliyatı kilo verdirmeye yönelik bir yöntem değildir. Normal veya normalin biraz üzerinde kiloya sahip insanlarda, belli bölgelerde kümelenen yağ birikimlerinin alınması ile vücut görünümünün daha ideal olmasını sağlayan bir yöntemdir. Bir ameliyatta vücuttan güvenli bir şekilde alınabilecek toplam yağ miktarı kişinin yağ miktarına göre değişiklik göstermek ile beraber 3-5 litre arasındadır.

3. Benlere bıçak değince kansere dönüşür. YANLIŞ

Dermatoloji ve estetik cerrahi uzmanı tarafından riskli olmadığı düşünülen bir benin alınması kişiyi çok önemli bir hastalıktan kurtarabilir. Benler alındığında, kansere dönüştüğü düşüncesi tamamen asılsızdır.

4. Estetikte en yeni yöntemler en iyi yöntemlerdir. YANLIŞ

Bir yöntemin yeni olması en iyi olduğu anlamına gelmez. Bir yöntem hakkında uzun dönem tecrübe ve sonuçların tespiti çok önemlidir.

5. Silikon protez ile meme büyütme sonrası kanser riski artar, bebek emzirilmez. YANLIŞ

Silikonlar vücuda zararlı olmayan ve vücutla etkileşime girmeyen maddelerden yapılmıştır. Kullanmış olduğumuz silikonlar FDA onaylı olup yapılan araştırmalarda herhangi bir kanser riskinin olmadığı kanıtlanmıştır. Gene aynı şekilde silikon jel dolu protezler herhangi bir hastalığa sebep olmazlar ve emzirme sırasında da ne anneye ne de bebeğe zarar vermezler. İmplantın içeriğinin süte karışması gibi bir olasılık da kesinlikle söz konusu değildir.

6. Estetik ameliyat olursam hayatım değişir, evliliğimi kurtarabilirim, işimde yükselebilirim. YANLIŞ

Haberin Devamı

Estetik ameliyatlara çok fazla anlam yüklemek ve gerçekçi olmayan beklentilere girmek son derece tehlikeli olabilir ve hastayı daha da mutsuz olmaya itebilir. Çok iyi görünmeyen bir burnu olan hastanın başarılı bir burun ameliyatı sonunda morali çok düzelebilir, öz güveni artabilir, kişi hayata daha pozitif bakmaya başlayabilir. Hasta dolaylı olarak da özel hayatında ve iş hayatında daha mutlu ve başarılı olabilir. Zaten hedeflenen de bu sonuçtur. Fakat sadece estetik ameliyat olduğu için hayatında iyi yönde radikal bir değişiklik olmasını beklemek hüsranla sonuçlanabilir.

7. Liposuction ile 10-15 kilo aldırılabilir. YANLIŞ

Liposuction ile hastanın sağlığı riske atılmadan alınabilecek yağ miktarı kişiye bağlı olarak 3-5 litre arasındadır. Bu miktarın üzerine çıkıldığında bazı risklerin ortaya çıkma olasılığı yüksektir.

8. Burun ameliyatından sonra burunda çökme olur. YANLIŞ

Doğru ellerde yapılmış burun estetiği ameliyatlarından sonra böyle bir sorun olmaz.

Haberin Devamı

9. Liposuction sonrası ameliyat olan bölgeler daha fazla kilo alır. YANLIŞ

Liposuction aşırı yağlanan bölgelere uygulanır. Bu durumda liposuction sonrası vücut bölgeleriniz arasında bir uyum sağlanacağı için kilo alıp vermeniz de orantılı olacaktır. Ancak liposuction sonrasında doğru beslenmeye de dikkat edilmelidir.

10. Hapla meme büyür. YANLIŞ

Hapla meme büyümez. Meme büyütme adına kullanılan güvenli kalıcı ve bilimsel tek yöntem silikon ameliyatıdır.

11. Yağ enjeksiyonu ile meme büyür. YANLIŞ

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmek mümkündür ancak bu yöntemin bilimselliği ve güvenilirliği tartışmalı olduğu için silikon ameliyatının alternatifi değildir.

12. Estetik ameliyatlar çok pahalıdır, herkes yaptıramaz. YANLIŞ

Geçmişte sadece toplumun belli bir kesimi estetik operasyon için başvururdu. Günümüzde hemen her kesimden insan daha iyi, daha genç, daha enerjik görünmek amacıyla belirli yöntemlere başvuruyor.