SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Eşyalara yer açacak öneriler

Evinizde fazla eşyalarınızı depolamak için fikirlere ihtiyacınız mı var? İşte sizin için saklama ve depolama fikirleri...

|

Evinizde fazla eşyalarınızı depolamak için fikirlere ihtiyacınız mı var? İşte sizin için saklama ve depolama fikirleri...

Eşyalarımızı doğru bir şekilde saklamak genellikle yalnızca bir alan sorunu olarak algılanır. Aslında durum hiç de böyle değildir. Her türden eşyamızı en az yer kaplayacak ve aynı zamanda gerektiğinde en kolay ulaşılacak şekilde saklamak için en gerekli şey boş alanlar değildir. Öncelikle bu eşyaları ne şekilde düzenleyeceğimize dair bir fikrimiz olmalı.

Aksi halde çok büyük sandığımız alanlara çok az gibi görünen eşyaları bile sığdırmayı başaramayabiliriz. Bu yazımızda sizler için pratik saklama ve depolama fikirlerini bir araya getirdik. Her biri alanında uzman olan dekoratör ve tasarımcılar tarafından ortaya koyulan bu pratik fikirler, evinizi sizin bile şaşıracağınız bir hızda derleyip toparlama potansiyeli taşıyor.

Çekmecelerinizi bölümlere ayırın
(Lamco Design / homify.com.tr)
İlk bakışta bu fikri fazlasıyla basit olarak düşünebilirsiniz. Ama bu basit fikir beklenmedik ölçüde ciddi sonuçlar verebilir. Satın aldığımız dolap, komodin ve şifonyerlerin çekmeceleri genellikle herhangi bir bölümleme olmaksızın tek parça olarak gelir. Bu çekmecelerin adedi ne kadar fazla olursa olsun, kendi içlerinde bir bölümleme yapmazsanız, eninde sonunda birbirine karışmış ve dağılmış çekmecelerle karşı karşıya kalırsınız. Bu yüzden en baştan bu tarz bir bölümleme yapmaya çalışın ve biraz da çabayla çekmeceleriniz daima derli toplu kalsın.

Eski mobilyalarınıza ikinci bir şans verin
(Owl and The Elephant / homify.com.tr)
Geri dönüşüm yalnızca plastik, cam ve organik atıkları birbirinden ayırmak ve bunların fabrikalarda geri dönüştürülmesine katkı sağlamak değildir. Geri dönüşümün en önemli ayaklarından biri de kaynağında yapılan geri dönüşümdür. Yani işlevini yitiren bir eşyaya ikincil bir işlev kazandırarak onun çöp olmasının önüne geçebilirseniz, tüm bu geri dönüşüm sürecini ve beraberinde bu süreçte yaşanan enerji kaybını da önlemiş olursunuz. Eski mobilyalarınıza bir de bu gözle baktığınızda aslında çok güçlü bir potansiyel taşıdıklarını fark edebilirsiniz. Örneğin bilgisayar çağıyla birlikte işlevini kaybetmiş bu bol çekmeceli ofis mobilyası, giyinme odanızda mükemmel bir aksesuar dolabı olarak hayatına devam edebilir.

Elinizin altında boş sepet ve kasalar bulundurun
(Mister Toad / homify.com.tr)
Evin içinde sepetin veya kasanın ne işi var diye düşünebilirsiniz. Ancak bu bahsettiğimiz objeler aynı zamanda birer aksesuar, dekorasyonunuzun bir parçası da olabilirler. Özellikle mutfağınızın dekorasyon tarzıyla uyumlu kutular yaparsanız, ister boş isterse dolu olsunlar, mutfağınızla harika bir uyum içinde olacaklardır. Bu tip boş sepet ve kasalar, geçici kalabalıkları çözmek için her zaman çok faydalıdır. Üstelik işleri bittiğinde kolayca iç içe koyulabilir veya dekoratif işlevlerini sürdürmeleri için dilediğiniz bir kenara bırakılabilirler.

Oyuncaklar için özel bir alan
(Nobobobo / homify.com.tr)
Çocuklu aileler için en önemli saklama sorunlarından bir tanesi de çocuğa ait eşyaların ve özellikle de oyuncakların saklanmasıdır. Ne kadar çaba gösterirseniz gösterin, çok kısa sürede tekrar dağılan ve ev içi yaralanmalara da sebep olma potansiyeli taşıyan oyuncak kalabalıklarıyla baş etmenin en kolay yolu, bunlar için özel bir alan belirlemektir. Bu özel depolama alanı çocuğunuzun odasında olmalı ve sorumluluğunu da çocuğunuza vermelisiniz. Böylece hem çocuğunuz kendi eşyalarından sorumlu olmayı ve onları düzenli tutmayı öğrenecek, hem de eviniz göz yorucu bir kalabalıktan kurtulmuş olacak.

Tişörtlerinizi rulo yapın
(Antonio Martins / homify.com.tr)
Basic tişörtler bugünlerde çok moda. Hemen her türden giyim mağazasından kolaylıkla ve uygun fiyata temin edilebilen basic tarzdaki kıyafetler pek çoğumuzun en sık kullandığı giysiler olarak dikkat çekiyor. Siz de tişörtlerinden vazgeçemeyen ve günün büyük kısmında tişört giyenlerdenseniz, tişörtlerinizin saklanmasının da başlı başına bir konu olduğunu bilirsiniz. Katlamak hem zahmetli hem de bütün renkleri bir arada görmenizi engelleyen bir çözümdür. Ama tişörtlerinizi rulo yaparak dikey olarak dizerseniz, hem hepsini aynı anda görebilir hem de yıkandıktan sonra çok kolay bir şekilde tekrar dizebilirsiniz.

Kategorize etme problemi
(The Cotswold Company / homify.com.tr)
Belli başlı temel kategorilere girmeyen eşyaları depolamak da genellikle can sıkıcı bir sorundur. Bunlar için uygulanabilecek en kolay çözüm ise daha kapsayıcı üst kategoriler yaratmak ve birbirine benzer eşyaları kategorilerinden bağımsız olarak bir arada tutmaktır. Bu türden bir çekmece grubu bu tarz ihtiyaçlarınıza yanıt vermek için son derece yeterli olacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.