Ekonomi Etiyopya’da expo Türklere emanet

Etiyopya’da expo Türklere emanet

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Etiyopya’da 2020’de düzenlenecek olan Afrika’nın en büyük sanayi ve ticaret fuarı Pan-African Expo ihalesini kazandık” dedi

Etiyopya’da expo Türklere emanet

CNR Holding, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenecek olan Pan-African Expo’nun ihalesini kazandı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Etiyopya hükümeti Afrika’nın en büyük sanayi ve ticaret fuarının organizasyonu için uluslararası konkur açtı. CNR Holding olarak biz de katıldYurtdışındaki yabancı ihaleye ilk kez girdik. Şimdilik bir kere biz düzenleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Pan-African Expo’nun, Afrika’nın en büyük sanayi ve ticaret fuarı organizasyonu olduğunu belirten Erem, “2020 yılında Addis Ababa’da 50 Afrika ülkesi ve tüm dünyadan 1000’den fazla katılımcı ile 90 bin metrekarelik alanda düzenleyeceğiz. Fuara Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa, Asya ve Amerika’dan da çok sayıda firmanın katılmasını bekliyoruz. Bu fuara Türkiye’den yoğun bir ilgi olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiyopya’da expo Türklere emanet
Mobilya fuarı

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB), 22-27 Ocak’ta İstanbul’da binin üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. CNR Holding tarafından düzenlenen fuar, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliğiyle organize ediliyor. Ceyda Erem, “ABD, Rusya, Moldova, Ukrayna, Mısır, Belçika, Almanya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 35 mobilya firması ürünlerini sergileyecek. 500 mobilya firmamız bekleme listesinde bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Erem, “11 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz Global Pazar İstihbarat Sistemi’nin fuara katkısı büyük oldu” dedi.

Ek istihdam sağlanır

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç “Mobilya sektörü, 2019’da 3 milyar 134 milyon ihracat, 800 milyon civarında ithalat yapar hale geldi” dedi. KDV indiriminin sektör açısından önemine değinen Güleç şöyle konuştu:

“2017 Şubat-Eylül döneminde KDV oranı yüzde 8 iken reel büyümemiz yüzde 35 oranında arttı. Geçtiğimiz yılın son iki ayında da KDV indirimi yalnızca kasım ve aralık aylarında uygulanmasına rağmen satışlarımız yüzde 30 oranında artış oldu.

Etiyopya’da expo Türklere emanet
Mobilyacılar olarak haksız rekabeti, kayıt dışılığı ve ihracat başarısını yükseltmek için yüzde 8 KDV’nin belli bir dönem için kalıcı olmasını istiyoruz. Dolaylı istihdamımız 500 bini aştı. KDV indiriminin sürmesi ve iç talebin canlı olmasıyla 2019’da ek 100 bin istihdam sağlayabiliriz.”