Geri Dön

Çentik kebabı tarifi

Etli çentik kebabı Hakkari yöresine ait olan enfes kebap tarifleri arasında yer alır. Patates ve etin muhteşem uyumuyla bir araya gelen çentik kebabı tarifini yiyen herkes bu kebap tarifine hayran kalıyor. Yerken parmaklarınızı yiyeceğiniz sulu sulu etle ve patatesle hazırlanan eli çentik kebabı tarifini merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz, çentik kebabı tarifine göz atabilirsiniz. İşte tadı damağınızda iz bırakacak olan çentik kebabı tarifi.

Çentik kebabı tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

400 gr kırmızı et
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağı
1 adet sarımsak
Tuz, kekik, tane karabiber
5 adet patates
Kızartmak için sıvıyağ

Sosu için;
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
Tuz, kırmızı toz biber
Servis için sarımsaklı yoğurt

Çentik Kebabı Nasıl Yapılır?

1.adım: Et ince uzun doğranıp sıvıyağda kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.

2.adım: Pişen etlere tereyağı eklenip çevrilir altı kapatılır.

3.adım: Patatesler kibrit çöpü gibi ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.

4. adım: Sos için tereyağı ve sıvıyağ tavaya alınır eritilir salça ve tuz eklenip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiber eklenip kaynatılır.

5. adım: Servis tabağına patatesler alınır üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servis edilir.

Çentik kebabı hangi yöreye aittir?

Çentik kebabı nerenindir, çentik kebabı hangi yöreye aittir sorusu son zamanlarda internet ortamında en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Çentik kebabı Hakkâri yöresine ait bir yemektir.

Daha önce hazırlamış olduğumuz kebap tarifleri için aşağıda vermiş olduğumuz, linkleri tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber