Geri Dön

Kürdan kebabı tarifi

Etli kürdan kebabı tarifi, halk arasında kürdan kebabı olarak bilinen bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Lezzetiyle dillere destan olan kürdan kebabı tarifini denedikten sonra sizde vazgeçmeyeceksiniz. İşte damak tadınızda yer edecek olan etli kürdan kebabı tarifi:

Kürdan kebabı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köfte için;
250 gram kıyma (dana kıyma)
1adet soğan (rendelenmiş)
2,3 diş sarımsak (küçükçe doğranmış)
1,5yemek kaşığı galeta unu
Kimyon, karabiber, tuz, fesleğen

Diğer malzemeler;
2 adet patlıcan (alacalı doğranmış)
1 adet biber
1 adet domates (resimdeki gibi doğrayalım)
Çok az sıvıyağ (kızartmak için)

Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

Kürdan Kebabı Nasıl Yapılır?

1. adım: Kıyma malzemelerini karıştırıyoruz.

2. adım: Alacalı alacalı patlıcanları uzun uzun kalınlıkları ince bir şekilde doğruyoruz .

3. adım: Tuzlu suda patlıcanları bekletelim. Kıyma harcını yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve elimizle şekil verelim ve tava da kızartalım daha Sonra kağıt Peçete de bekletelim. Patlıcanları tavada yağda kızartalım ve kâğıt peçete ye alalım.

4. adım: Biberleri de 2'ye bölüp uzun uzun doğrayıp yağ da kızartalım. Patlıcanları 2'şer alarak artı şeklinde üst üste koyup ortaya kızarttığımız köfteden koyalım Patlıcanlarının uçlarını kapatıp kürdan geçirelim.

5. adım: Biber ve domates batıralım üstlerine. Kürdan kebapları bor cama dizip salça, baharat ve suyu karıştırıp üstlerine dökelim.

6. adım: 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber