Geri Dön

Etli türlü yemeği tarifi

Etli türlü yemeği sofralarımız en zengin en pratik lezzetlerinden biri… Etli türlü yemeği için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi ile siz de akşam sofranızda efsaneler yaratabilirsiniz. İşte etli türlü yemeği tarifi…

Etli türlü yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

*200 gr kuşbaşı doğranmış et
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*2 tane patates
* ¼ kg fasulye
*2 tane yeşil biber
*1 tane kırmızı biber
*3 tane domates
*1 kaşık biber salçası
*1 tane soğan
*2 diş sarımsak
*Sıvıyağ
*Tuz

Etli Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerenin içine sıvıyağınızı koyun ve ısıtmaya başlayın.

Üzerine etinizi ve küp küp doğradığınız doğanları atın ve kavurun.

Daha sonra biberleri de doğrayıp atın.

Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi de üzerine ekleyin.

Daha sonra sırasıyla patlıcan, kabak, fasulye, patatesi de doğrayıp üzerine atın.

Sarımsağı rendeleyip ekleyin.

Tuzunu ve üzerini geçmeyecek suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatabilirsiniz.

20-25 dakika da pişecektir.

Afiyet olsun

Türlü yapmanın püf noktaları

*Türlüyü yaparken biber salçası kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.
*Baharatlar bu yemeğin en lezzetli kısmıdır.
*Yemeği yaparken çok karıştırmamanız sebzelerin ezilmemesini sağlayacaktır.
*Sebzelerinizi önceden sirkeli suda yıkayabilirsiniz.
*Ocağın altını çok açmadan kısık ateşte pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber