SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ev dekorasyonunda hangi renkler kullanılmalı?

Renkler gündelik ruh halini değiştirmek için en etkili etkenlerden biri. Peki hangi rengin hangi duyguları canlandırdığını biliyor musunuz? İşte renklerin psikolojisi... Evde hangi renk ne anlama geliyor?

|

Renklerin gündelik yaşantımızdaki modumuzu belirleyecek kadar etkili birer araç olduklarını muhtemelen daha önce de duymuşsunuzdur. İç mimarlar ve dekoratörler renklerin gücünü dekorasyonlarına yansıtarak yaşam alanlarında kullanıcıların istedikleri enerjiyi oluşturuyorlar. Peki siz hangi rengin hangi duyguları canlandırdığını, hangi odada hangi renkleri kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Elbette herkes kırmızının tutkulu ortamlar için ideal olduğunu ve beyazın da dingin bir etkisinin olduğunu bilir. Ancak daha ayrıntılı bir incelemeyle yaşam alanlarınızın enerjisini tam olarak istediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz. Gelin renklerin psikolojisine birlikte göz gezdirelim...

Huzur: Mavi

(Clean Design / homify.com.tr)

Eğer sağlıklı, huzurlu ve dingin bir enerji arıyorsanız renginizin kesinlikle mavi olduğunu söyleyebiliriz. Sağlığı ve dinginliği temsil eden mavi tonları her tarzda bu hissi vermek için ideal. Gökyüzü mavisinden çivit mavisine, açıktan koyuya tüm tonlarda sağlığı, doğayı ve huzuru hissedebilirsiniz ancak daha yüksek enerjili alanlar yoluşturmak istiyorsanız daha koyu tonları, minimal ve dingin yaşam alanları içinse daha açık tonları tercih etmelisiniz.

Konsantrasyon: Yeşil

(Polygon Arch&Des / homify.com.tr)

Özellikle yumuşak tonlu yeşiller odaklanma ve konsantrasyon için mükemmel bir tercihtir. Zihninizi berraklaştıran ve yaratıcılığınızı arttıran yeşil tonları çalışma odaları için ideal olduğu gibi, genç odalarında çocuğunuzun derslerine odaklanmasına yardımcı olmak için de kullanılabilir.

Pozitif ruh: Sarı

(Roewu Architecture / homify.com.tr)

Nasıl ki güneşin ışıdığı günler daha mutlu ve enerjik, havanın kapalı olduğu, güneşin yüzünü sakladığı günler ise daha düşük enerjili ve kasvetli hissediyorsak, sarı renk evimizde de bizim için pozitif enerji kaynağıdır. Sarı rengin hakimiyetindeki odalar yenilenmemizi ve modumuzun yükselmesini sağlar.

Şefkat: Şeftali

( LOAF / homify.com.tr)

Romantizmi temsil eden rengin pembe olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Turuncu rengin şeftali tonları romantik bir atmosfer yaratmak için en ideal renk! Bu tonlamaların hem yumuşak hem de şefkatli duruşu ve tarzı her yaşam alanı için sıcacık ve samimi atmosferler öneriyor. Üstelik tonun yumuşak ve şık özellikleri her tarza da uyum sağlayabilecek nitelikte.

Güven: Mor

(My Italian Living / homify.com.tr)

Mor tonlarının her zaman kraliyetle ve asil olarak nitelendirilen şeylerle yan yana durmasının bir nedeni var elbette: Mor rengin o çarpıcı etkisi kendine güveni ve gücü simgeliyor. Morun hakim olduğu yaşam alanlarında da orada yaşayan bireylere özgüven aşılayan bir enerjiye sahip mor tonları. Üstelik sıra dışı, modern ve etkileyici dekorasyonlar yaratmakta da bu tonların üstüne yok!

Dengeli ve uyumlu bir yaşam: Nötr renk tonları

(Mariya Rubleva / homify.com.tr)

Eğer gereksiz dramalardan, aşırı heyecandan, tartışmalardan ve büyük sürprizlerden hoşlanmıyorsanız ve hayatınızı her zaman belirli bir dengede tutmaya çalışıyorsanız o halde evinizde de nötr renk tonlarının hakim olması en mantıklısı olacaktır. Yumuşak tonlu griler, krem renkleri, bejler her zaman ağırbaşlı, etkileyici ve kendinden emin, sağlıklı ve dengeli yaşam alanları ortaya çıkarıyor.

Mutluluk: Pembe

(LOAF / homify.com.tr)

Pembenin sırasının gelmesini beklediğinizi biliyoruz çünkü pembe insana mutluluk veren renklerin başında geliyor! Pembenin talihsizliği, yalnızca kız çocukları ve genç kızlarla özdeşleştirilen bir renk olmasıydı, neyse ki bu yanlış artık yok oluyor ve mesela pembe gömleklerin yetişkin erkeklere ne kadar yakıştığına da moda dergilerinin sayfalarında rastlayabiliyoruz! Yaşam alanlarında en çok ihtiyacımız olan mutluluk enerjisidir elbette, bunun için aslında her odaya biraz pembe dokunuşlar yapılmasını tavsiye ediyoruz. Gülümsemek ve yaşam enerjisini iliklerinize kadar hissetmek için pembeyi asla es geçmeyin!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.