SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ev detoksu yapmanın 7 yolu

Vücudumuzdaki toksinleri atmak için detoks yapıyoruz peki ya evimizdeki toksinlerden nasıl arındırıyoruz? Evimizde ne kadar zaman harcadığımızı düşünürsek vücudumuza gösterdiğimiz ilgiyi evimize de göstermemiz gerekir. Ev detoksu evinizdeki toksinleri atarak hem ruh hem beden sağlığınızı arttırın. İşte ev detoksu yapmanın 7 kolay yolu…

|

Vücudunuza gösterdiğiniz ilgiyi evinize göstermezseniz eğer yaptığınız sağlıklı yaşam çabalarınız boşa gitmiş olur. Vaktinizin büyük bir çoğunluğunu geçirdiğiniz evinizin ruh ve bedensel sağlığınız üzerindeki etkisi kuşku götürmez. Evinizdeki toksinler vücudunuzun arınmasına engel olur. Ev detoksu yapıp evinizi toksinlerden arıtmak ve evinizi biraz daha sağlıklı ve mutlu bir hale getirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise işte ev detoksu yapmanın 7 yolu…

Ev detoksu yapmanın 7 yolu

Bitki alın

Yemyeşil bitkiler sadece evinizin dekoruna renk katmakla kalmayacak, aynı zamanda evinizin havasını temizleyecekler. Ayrıca bazı bitki çeşitlerinin şaşırtıcı derecede sağlığa faydaları var. Örneğin, ökaliptus solunumu kolaylaştırmaya, cildi yenilemeye ve bakteriyel enfeksiyonları önlemeye yardımcı.

Ayakkabılarınızı çıkarın

Ayakkabılarınız kir ve mikrop yuvasıdır. Ayakkabılarınızı kapıda çıkararak bu toksinleri evinizden uzak tutun. Daha hijyenik bir seçenek olarak ev terliklerini tercih edin.

Pencerelerinizi açın

En çok sanayileşmiş şehirlerde bile iç mekandaki hava dışarıya göre 2 ila 5 kat daha kirlidir. Pencerelerinizi her gün birkaç dakikalığına açmak, içeride hapsolmuş eski kirli havanın temizlenmesine ve evinizin havalanmasına yardımcı olacaktır.

Daha az plastik kullanın

Plastiklerin içindeki kimyasallar zamanla çevrelerine sızabilir. Yiyeceklerinize, ellerinize, eşyalarınıza sızan bu kimyasallar çeşitli sağlık sorunlarına sebep olur. Evinizde plastik kaplar, şişeler vs. yerine cam ve paslanmaz çelikten yapılmış alternatiflerini kullanın.

Yüksek verimli elektrik süpürgeleri kullanın

Son model elektrik süpürgeleri çok küçük tozları bile çekerek alerjenlerden kurtulmanıza yardımcı olurlar. Yüksek verimli bir elektrik süpürgesi kullanmak evinizin olabildiğince toksinlerden arındığından emin olmanın bir yoludur.

Doğal temizlik ürünleri kullanın

Çoğu temizlik ürününün içindeki kimyasallar toksin doludur. Bu yüzden doğal içerikli temizlik ürünleri kullanmak sağlığınız açısından çok önemlidir. Maalesef doğal içerikli temizlik ürünleri çok pahalı olabilir. O kadar para vermek istemiyorsanız bu sorunu kendi temizlik ürünlerinizi yaparak çözebilirsiniz.

Mikrofiber bezler kullanın

Mikrofiber bezler kiri emer ve etrafa yaymazlar. Ayrıca mikrofiber bez kullanmak kimyasal temizleyicilere olan ihtiyacınızı azaltabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.