SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ev dizaynında bilmeniz gerekenler

Yeni bir hava katmak için evinizi dizayn ediyorsanız bunları bilmelisiniz...

|

Evinizde bir tadilat veya basit bir dekorasyon değişikliği yaparken ya da sıfırdan bir ev dizayn ederken dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar vardır. Bunları bildiğiniz zaman aslında kendi başınıza da güzel işler çıkarabildiğinizi görebilirsiniz. Elbette uzman bir iç mimar ya da dekoratörden yardım almak her zaman için iyi bir fikirdir. Ama maalesef herkesin bu türden bir profesyonel yardım için bütçesi elverişli olmayabilir. Öte yandan, bir evi tasarlamak, hele ki kendi oturacağınız evi tasarlamak, hem yapım sürecinde hem de sonrasında büyük bir keyiftir. Bu keyfi elinizden kaçırıp bu işi başkalarına havale etmek istemeyebilirsiniz. Bu da son derece doğaldır. Dilerseniz evinizi dizayn ederken dikkat etmeniz gereken önemli konulara bir göz atalım.

Renk cümbüşünden kaçının
(Tarimas de Autor / homify.com.tr)
Renk cümbüşü aslında insanın aklına hoş şeyler getiriyor. Herhangi bir olumsuz çağrışımı yok. Ancak bir odada baştan karar vermeksizin aklınıza gelen çok sayıda rengi rastgele kullanırsanız, ortaya çıkan renk cümbüşünün hiç de hoş olmayacağından emin olabilirsiniz. Yenileyeceğiniz ya da baştan tasarlayacağınız odanız için en baştan basit bir renk paleti belirleyin. Bu palette çok fazla ve birbirinden çok uzak renklere yer vermeyin. Sonrasında da odanızdaki her şeyi bu paletin dışına çıkmadan seçmeye çalışın. Göreceksiniz, sonucu iyi olacak.

Biraz da gösteriş
(Drummonds / homify.com.tr)
Bazı eşyalara ya da aksesuarlara zaman zaman gereğinden fazla para harcarız. Yahut ilgili eşya ya da aksesuarın tabiatı gereği fazla para harcanması gerekir. Öyleyse hazır bunca masrafı yapmışken, neden dekorasyonumuzun merkezine onu koymuyoruz? Üzerine titrediğiniz, çok sevdiğiniz, görmekten ve göstermekten hoşlandığınız eşyalarınızı dekorasyonunuzun merkez noktası haline getirin. Bu hem size iyi gelecek, hem de misafirlerinize zevklerinizi daha iyi yansıtacak.

Alçak mobilyalar
(Campbell Watson / homify.com.tr)
Tasarımın hemen her alanında olduğu gibi ev dekorasyonu da aslında bir tür ilüzyon sanatıdır. Küçük odaları olduğundan daha büyük göstermeye, karanlık odaların boğuculuğunu bazı taktikler ile gidermeye çalışırız. Alçak tavanlı odalar içinse en iyi formül alçak profilde mobilyalar kullanmaktır. Burada görülene benzer bir koltuk takımı, odanızı olduğundan çok daha ferah gösterebilir.

Ana mobilyalarda trendlerin peşine düşmeyin
(LOAF / homify.com.tr)
Oturma grubunuz ve karyolanız gibi belli başlı ana mobilyalarda en güncel trendleri takip etmeye çalışmayın. Bunu yaparsanız her altı ayda bir tüm eşyalarınızı değiştirmeniz gerekir. Ve ilk eşya alışınızda bunu yaparsanız, çok kısa bir süre sonra modası geçmiş ve size bile sıkıcı gelen bir mobilyayla baş başa kalabilirsiniz. Bu yüzden bu türden mobilyalarda zamana yenik düşmeyecek, on yıl önce olduğu gibi on yıl sonra da kullanılabilecek modeller üzerinde durun.

Desenleri unutmayın
(Prestigious Textiles / homify.com.tr)
Bir odaya mevcut olanlar dışında bir hareket katmak istiyorsunuz ama aynı zamanda yeni bir renk eklemek istemiyorsunuz. O halde çözüm basit. Kırlent, koltuk örtüsü, tabure kılıfı, perde ya da halı gibi eşyalarınızda desenlere yer verin. Yeni bir rengin yaratacağı yeni duruma yakalanmadan canlı ve sıcak bir oda elde edebilirsiniz böylece.

Hazır perdeleri daha şık göstermek için
(WN Interiors / homify.com.tr)
Bu yakınlarda perde alışverişi yapmamış olanlar için hemen söyleyelim, perdeler oldukça pahalı bir eşya grubunu oluşturuyorlar. Bir evin perde masrafları zaman zaman beyaz eşya masraflarıyla yarışabiliyor. Bu yüzden bu masrafları kısmak adına çeşitli kararlar almak, tavizler vermek durumunda kalabiliyoruz. Eğer siz de böyle bir durumda kalıp daha ucuza malolan hazır perdelere yöneldiyseniz, belli noktalara dikkat ederek evinize özel dikilmiş perdeler gibi şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu noktaların en önemlisi perde boyları. Zemine ulaşmadan biten, hatta pencereleri güçlükle örten hazır perdeler ucuz bir görüntü sergiler. Bu yüzden hazır perde alacaksanız bile evinize uygun boyutlarda olmasına özen gösterin.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.