Geri Dön

Grissini tarifi

Ara öğünlerinizde ya da açlığınızı yatıştırmak için yediğiniz grissiniyi evde yapmaya ne dersiniz? Özellikle yaklaşan yaz nedeniyle diyete girenler varsa; diyet bisküviler yerine, içinde ne olduğunu bildiğiniz bu kıtır çubukları açlığınızı bastırmak için tercih edebilirsiniz. İşte ev yapımı grissini tarifi...

Grissini tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2,5-3 su bardağı tam buğday unu
-1 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı haşhaş tohumu
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı toz maya ya da yarım paket paket yaş maya

Grissini Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Büyük bir kabın içinde 2 su bardağı unu, şekeri, tuzu, haşhaşı ve kuru mayayı harmanlayın.

İkinci adım: Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağını ve ılık suyu karıştırın. Eğer yaş maya kullanacaksanız mayayı bu aşamada ılık su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Üçüncü adım: Elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alıp karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.

Dördüncü adım: Mayalanan hamuru hafifçe unlu bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Keskin bir bıçakla 1 cm eninde şeritler kesin.

Beşinci adım: Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Altıncı adım: Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yedinci adım: Pişme işlemi bitince tüm grissinileri tek tepside toplayıp, fırının ısısını iyice düşürüp tekrar fırına koyun ve 20 - 30 dakika daha pişirip grissinilerin iyice kuruyup gevremesini sağlayın.

Püf noktası: Grissinileri pişirirken ara ara kontrol edin. Az pişirseniz yumuşak olurlar. Fırının ısısını düşürerek fırında iyice kuruyup gevremelerini sağlayın, böylece kıtır kıtır olacaklardır. İçerisine istediğiniz malzemeleri katabilirsiniz. Haşhaş tohumu yerine susam kullanabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber