SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

YAŞAM - EVCİL HAYVAN HABERLERİ

Muhabbet Kuşu Fiyatları 2024: Albino, Show Jumbo, Rinbow, Japones Muhabbet Kuşu Fiyatları

Avustralya’ya özgü olan muhabbet kuşları evlerde beslenen evcil hayvan türlerinden birisidir. Papağan ailesinden gelirler. Mavi, yeşil, sarı renkleri ve uzun tüyleri ile kendilerine hayran bırakırlar. Muhabbet kuşlarının Albino, Çekoslavak, Jumbo, Lutino, Açık Yeşil, Rinbow, Japones türleri vardır. Bu nedenle muhabbet kuşu fiyatları türlerine ve yavru oluşlarına göre değişiklik göstermektedir. Cinslerine göre muhabbet kuşu fiyatlarını merak ediyorsanız “Muhabbet Kuşu Fiyatları 2024” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Köpek İsimleri 2024: Yaratıcı, Duyulmamış, Yeni, Değişik, Popüler Yavru Dişi ve Erkek Köpek İsimleri

Sevimli görünüşleri, inşalarla kurdukları yakın dostluk ve bağ ile kendilerini sevdiren köpekler dünya üzerinden en çok sahiplenilen ikinci evcil hayvanlardır. Etçil ve memeli olan köpeklerin 400’den fazla ırkı olduğu tahmin edilmektedir. Günümüzde en çok sahiplenilen köpek cinsi ile fino türüdür. İlk köpek sahiplenildiğinde dişi veya erkek oluşuna göre isim verilir. Köpek sahipleri yeni dostlarına en güzel, duyulmamış, havalı isimleri vermek ister. Bazı evcil hayvan sahipleri köpeklerine yabancı isim vermek isterken bazıları da Türkçe isim tercih ederler. Köpeklere verilebilecek birbirinden güzel köpek isimleri vardır. En güzel, yaratıcı, duyulmamış, havalı, Türkçe, yabancı dişi ve erkek köpek isimleri ile ilgili içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kedi İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler, Komik, İngilizce, Yaratıcı Dişi ve Erkek Yavru Kedi İsimleri

Kediler sevimli ve sevecen halleri kendisine hayran bırakır. İnsanlarla dost olan kedilerin kendilerine has özellikleri vardır. Dünyada en çok sahiplenen evcil hayvandır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Yeni kedi sahiplenen pek çok kişi kedisine isim vermek ister. Erkek ve dişi kediler için birbirinden ayrı yabancı, Türkçe, mitolojik ve yaratıcı kedi isimleri bulunur. Ancak her geçen gün yeni kedi isimleri popüler olmaktadır. En güzel erkek ve dişi kedi isimleri için Kedi İsimleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Cinsleri ve Özellikleri Nelerdir? Muhabbet Kuşu Türleri ve Renkleri

Rengarenk tüyleri, uzun kuyrukları ile kendine hayran bırakan muhabbet kuşları papağan türleri içerisinde yer alan evli bir kuş türüdür. Türkiye’de de en yaygın tercih edilen kuş türlerindendir. Cinsleri farklılık gösteren muhabbet kuşlarının özellikleri de birbirinden farklıdır. Yeşil, sarı, mavi, gri, beyaz tüyleri ile evleri şenlendiren muhabbet kuşları insanlarla uyum içerisindedir. Muhabbet kuşları evleri şenlendirmenin yanı sıra bakımı kolay olduğu için oldukça tercih edilir. Muhabbet kuşu cinsleri ve özellikleri nelerdir? Muhabbet Kuşu Türleri ve Renkleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Köpek Cinsleri: Evde Bakabileceğiniz En Güzel Büyük, Küçük, Sevimli Köpek Türleri Nelerdir? Köpek Türleri ve Bakımı

Görünüş ve büyüklükleri farklı 400’den fazla ırkı olan köpekler etçil ve memeli hayvanlardır. Sevimli görünüşleri ve sevecen hareketleriyle insanoğlunun en yakın dostu ve av arkadaşı olmuştur. Kedilerden sonra dünyada en çok beslenen ikinci evcil hayvan türüdür. Farklı ihtiyaçlara göre köpek türlerinin evrimleşmesinde insanlığın önemli rolü olmuştur. Köpeklerin özellikleri cinslerine göre değişiklik göstermektedir. Köpek türleri ve isimleri nelerdir? "En Güzel, Küçük, Sevimli Köpek Türleri ve Özellikleri" içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kedi Cinsleri ve İsimleri: Evde Beslenebilecek Kedi Irkları, Türleri, Özellikleri ve Bakımı

Dünya genelinde en fazla sahiplenilen kediler cinslerine göre farklılık gösterir. Hem sevimli hem de özellikleri ile kendine hayran bırakan kedilerin oldukça fazla türleri bulunur. Sarı, beyaz, siyah, gri tüyleri ile kendine hayran bırakan kediler tatlılıkları ile de kendilerini sevidirirler. Özellikleri bakımından kediler cinslerine göre ayrılır. Dünya üzerinde 70’ten fazla kedi türü olduğu tahmin edilmekte. Karanlıkta görme özellikleri ile dikkat çeken kediler insanlara göre daha çok koku alma özelliğine sahiptirler. Kedi cinsleri ve isimleri nelerdir? diyorsanız "Cins kedi türleri ve özellikleri" içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

Fino Köpek Cinsleri: Fino Cinsi Köpek Türleri, İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

İnsanın en yakın arkadaşı olan köpek cinslerinden fino türü köpekler evlerde en çok beslenen ırklar arasında yer alır. Oyuncu olma özellikleri ile kendini sevdiren fino köpek cinsleri sıcak kanlı hayvanlardır. Son derece dost canlısı olma özelliği ile kendilerine hayran bırakırlar. Sevimli karakterleri ile evde bakımları kolaydır. Ancak hassas bir tür oldukları için bakımlarına özen gösterilmelidir. Bu köpek cinsinin birden fazla çeşidi vardır. Bu bakımdan özellikleri türlerine göre farklılık gösterir. Fino cinsi köpek türleri, isimleri ve özellikleri nelerdir? “Fino Köpek Cinsleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hamster Türleri ve İsimleri Nedir? Hamster Özellikleri Nelerdir?

Kemirgen türleri arasında yer alan hamsterlar evcilleştirilebilen hayvanlardan bir tanesidir. Hamsterler her yaştan insan arasında popülerdir ve ABD ve Avrupa'daki en popüler evcil hayvanlardan biridir. Popülerliklerinin anahtarlarından biri, bakımlarının oldukça kolay olmasıdır. TDK’da hamster ‘cırtlak sıçan’ olarak geçer. Türleri ve isimleri farklılık göstermektedir. 20. yüzyılda evcilleştirilen hamsterlar farelere göre çok az benzer. Kafeslerde veya hamster akvaryumlarında bakılan hamsterların Gonzales, Suriye ve Sibirya gibi türleri bulunmaktadır. Hamster nedir ve özellikleri nelerdir? Hamster türleri ve isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Başarısı yüzde 80'e varıyor: Kedi ve köpeklere kök hücre tedavisi

Kedi ve köpeklerin kronik hastalıklarında uygulanan kök hücre tedavisinin yüzde 80’e varan başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirten veteriner hekim Aylin Tunç, bunun yan etkisiz bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Tunç, “Sık rastlanan, hastalığın kendisinin değil belirtilerinin iyileştirildiği, hem tedavisi uzun süren hem de tam olarak yapılamayan ve dolayısıyla hayvanı veterinere bağımlı kılan hastalıklar için kök hücre tedavisi başarıyla uygulanabilir" dedi.

Evcil hayvanlarda obezite riski nasıl önlenir?

Pandemi sürecinde evde daha fazla vakit geçirmek, hem insanları hem de hayvanları hareketsizliğe itti. Veteriner Hekim Tarık Akan, “Pandemiden sonra kilo artışı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da görülmeye başlandı. Kilo artışı yüzde 100’ler hatta bazı yerlerde yüzde 200’ler olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Özellikle kedi ve köpeklerin obezite tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Akan, hareket ve beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.