Evde İshali Nasıl Tedavi Ederiz

Haberin Devamı

İshalden korunmak için en iyi yöntrem anne sütüdür. Anne sütü bağırsak florasını güçlendirir, vücut direncini artırır.

Hijyen çok önemlidir. Bebeğin mamasını hazırlamadan önce ellerin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Bebeğin bezi değiştirildikten sonra bakım veren kişi ellerini sabunlayıp yıkamalıdır.

Besinler taze hazırlanmalı açıkta bırakılmamalı ve sıcakta bekletilmemelidir.

Hazırlanmış mama saklanacaksa, üzeri kapatılmış olarak buzdolabında (2 C- 4 C) saklanmalı ve 24 saat içinde tüketilmelidir. oda sıcaklığında bir saat içerisinde tüketilmeli, bir saat içerisinde tüketilmeyen mama atılmalıdır.

1 yaşına kadar çocuklara kaynatılıp soğutulmuş su içerilmesi önerilir.
Bardak, tabak, kaşık gibi yiyecek araçlarının temiz yıkanmasına, içlerinde süt ve yiyecek artıklarının kalmamasına dikkat edilmelidir.

Tedavi:
İshal olunduğunda bebek anne sütü tüketiyorsa bol bol emzirilmelidir.

Anne sütü almayan bebeklerin ise normalde aldıkları süt veya mamalarla, öğün sayısı arttırılarak, beslenmelerine devam edilmesi önerilir.

Ek gıda alanlar yoğurt, ayran, çorbalar (tercihen pirinç suyu ile hazırlanmış, yayla çorbası, pirinç çorbası), pirinç lapası ve taze hazırlanmış meyve suları (elma suyu), sebze püreleri, muz tüketmelidir.

Probiyotik takviyeleri yararlı olabilir.
Kaybedilen sıvı ve tuz miktarı yerine geri konulmalıdır. Hafif ve orta dehidratasyon durumunda, ve ayrıca zorunlu hallerde, ağır dehidratasyonda da ORS (oral rehidratasyon sıvısı) kullanılabilir.

@wellnessmomm