Geri Dön

Katmer tatlısı tarifi

Gaziantep yöresinin meşhur katmer tatlısını, evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Çok sevilen ve yufkası büyük emekle açılan katmeri, hazır baklava yufkası ile basit bir şekilde yapabilir, afiyetle tüketebilirsiniz. İçerisinde sadece kaymak ve fıstık bulunan bu tatlıyı, tavada hemen pişirebilir isterseniz Maraş dondurması ile servis edebilirsiniz. Peki evde kolay katmer nasıl yapılır? İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz katmer için malzemeler....

Katmer tatlısı tarifi
  • Yağda
  • 1 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet baklavalık yufka
-1,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 yemek kaşığı toz şeker
-60 gram kaymak
-4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Yufkayı düz bir zemine yayın ve içerisine tereyağını sürün.
-Daha sonra kaymağı hamurun içerisine parçalar halinde koyun.
-Şeker ve fıstığı da serpip zarf şeklinde kapatın.
-Tereyağı erittiğiniz tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
-Üzerine fıstık ve kaymak koyarak servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber