Gündem Evde pratik lezzetler

Evde pratik lezzetler

19.04.2018 - 15:52 | Son Güncellenme:

Evde yemek yapmaktan bunaldıkça dışarıdan yemek siparişi verenlerden misiniz? Peki aslında buna çok da gerek olmadığını söylesek? Restoranlarda severek yediğiniz pek çok yemeği siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Böylece hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir çözüm bulmuş olacaksınız. İşte evinizde yapabileceğiniz pratik yemek tarifleri...

Evde pratik lezzetler

Lavaş Pizza Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Lavaş pizza özel bir yemek gibi görünse de tarifi oldukça basittir. Öncelikli malzemeniz tabii ki lavaş ekmeği olmalıdır. Lavaş ekmeklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine dizin, yan kısımlarını hafifçe ıslatın. Dövülmüş sarımsak, salça, baharat ve suyu karıştırarak sosunu hazırlayın. Sosu lavaş ekmeklerinin üzerine dökün. Üzerine dilediğiniz malzemeyi ekleyin. Bunlar beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri, burgu peyniri, salam, sosis, sucuk olabilir. 170 derecelik fırında 5-10 dakika kadar pişirin. Pizzanız hazır!

Evde Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Tavuk şiş evde yapabileceğiniz en pratik yemeklerden biri... Öncelikle marketten uzun kürdan şeklinde olan şişlerden temin edilmeli. Sonrasında tavuk, biber, domates, isteğe göre diğer malzemeler sırasıyla şişe dizilir. Ayrıca bir miktar kaşar peyniri tavuğun üzerine konursa eriyerek akacak ve lezzetli bir tat oluşturacaktır. Büyüklüğü uygun olan ızgara özellikli tost makinesinde, fırında ya da tavada pişirilebilir. Hem pratik hem de cep dostudur.

Haberin Devamı

Tava Tost Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu tost normal tostlardan biraz farklıdır. Genelde ara öğünlerde tüketilen tostlar bu yöntem ile ana öğüne taşınıyor. Normal tost gibi tava tost için de iki ekmek arasına istenilen malzemeler konulabilir. Kaşar peyniri, sucuk, turşu vb. akla gelebilecek tüm malzemeler doldurulduktan sonra bu tost tavaya hafif yağ sürülerek koyulur. Tavada kızartılır. Çevirip diğer yüzü de kızartıldıktan sonra sunuma hazırdır.

Evde Kumpir Nasıl Yapılır?

Kumpir oldukça pratik ve doyurucu bir tariftir. Bunun için büyük patates seçmeniz gerekiyor. Evinizde bulunan en büyük patatesi seçip üzerine bir çentik atın. Sonra fırına sürün. 10 dakika kadar piştikten sonra patatesin içi yumuşamış oluyor. Bu işlemin ardından içerisine istenilenler eklenebilir. Kırmızı lahana, havuç, mısır vb. akla gelebilecek tüm malzemeler eklendikten sonra kumpir hazırdır. Afiyet Olsun!