SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Eviniz kışın da şık görünebilir

Isınmak için elektrik ve doğalgazın yaygın olarak kullanıldığı şehirlerde soba ya da şömine keyfi yaşamak zor olsa da ısınma aracını hem dekoratif hem keyifli hale getirmek mümkün. İşte sıradan kalorifer petekleri ve pek de estetik olmayan elektrik sobalarını gölgede bırakacak ısınma ögesi alternatifleri.

|

Geldi, geliyor derken bu yaz fırtına ve yağmurlarla kendini hiç unutturmayan kış nihayet kapımıza dayandı. Bunaltıcı sıcaklara dayanamayan kış severler için bu iyi haber olsa da, karda kışta sosyal hayatın çok daha zorlaştığı ve bunun için sıcak evlerin çok daha cazip hale geldiği de bir gerçek. Kış keyfi denildiğinde akla gelen şeylerden biri de şüphesiz şöminelerdir ancak bugün şömineli bir evde yaşamak tabii ki büyük lüks ve üstelik şehir merkezleri için pek de gerçekçi değil. Isınmak için elektrik ve doğalgazın yaygın olarak kullanıldığı şehirlerde soba ya da şömine keyfi yaşamak zor olsa da ısınma aracını hem dekoratif hem keyifli hale getirmek mümkün. İşte sıradan kalorifer petekleri ve pek de estetik olmayan elektrik sobalarını gölgede bırakacak ısınma ögesi alternatifleri.

(Fireplace Products / homify.com.tr)

Eski sobalar

Son yıllarda nostaljik etkili vintage tasarımlar dekorasyonda oldukça trend oldu; her geçen gün yaygınlaşan ve eskiye duyulan özlemi simgeleyen bu tasarımlar tabii ki sobalarda da kendini gösteriyor. Evinizde bir şömineniz olmayabilir, ancak bu tarz vintage tasarımlı modern sobaları baca bağlantısı olan her dairede veya evde kullanabilirsiniz. Bu sobalar estetik olarak mekânda benzersiz bir atmosfer yaratmalarının yanı sıra ısınma konusunda da oldukça ekonomik bir çözüm olarak öne çıkıyorlar. Odun sobalarının o çıtır çıtır ve sıcacık atmosferi yakın geçmişte kaloriferlere yenik düşmüştü ancak bu birbirinden göz kamaştırıcı nostaljik tasarım ve modellerle artık tekrar karşımıza çıkmaya başladı.

(Wolfener Kachelofen / homify.com.tr)

Bahçede şömine zamanı

Kışın en büyük dezavantajlarından biri de iç mekanlara tıkılıp kalmak zorunda kalmamız tabii ki. Ancak eğer bir bahçeniz, geniş bir balkonunuz ya da terasınız varsa sizin için bu durum kolayca değişebilir. Outdoor şömineler kış mevsiminin keyfini arttıran eşsiz buluşlardan! Modern yapıları ile geniş bir alanı oldukça tatmin edici düzeyde ısıtabilen bu dış mekan şöminelerinin üst kısımlarını ızgara olarak kullanmak da mümkün. Yani kışın ortasında bahçede mangal keyfi! Üstelik bu bahçe şöminelerinin farklı boyutlardaki alanlar için farklı boyutlu tasarımları da var. Kısacası evinizde şömine keyfi yapamıyorsanız da minik balkonunuzda bile kış mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz.

(1001Keyif / homify.com.tr)

Pelet sobalar

Modern soba teknolojilerinin en yaygın ve en ideali olarak tanımlayabileceğimiz pelet sobalar enerji tasarrufu sağlayan ve kömür ya da odunla değil, çoğunlukla ağaç talaşının işlenmesi ile elde edilen ürünlerle çalışan yenilikçi ve çevreci bir soba türüdür. Pelet sobalar hem modern tasarımlarıyla dikkat çeker hem de evi çok daha ekonomik ve az yakıtla ısıtır. Elektrik ve yakıtın teknolojik bir sistemle bir arada kullanıldığı pelet sobalar elektronik panel sistemleri sayesinde uzaktan kumanda ile de kullanılabiliyorlar ve dolayısıyla oldukça konforlu ve pratikler.

(Cool Radiators? It’s Covered! / homify.com.tr)

Kamufle edilmiş radyatörler

Bugün artık şehir merkezlerinde yer alan dairelerde yaşayanların çoğunun doğalgaz ile ısındığını biliyoruz. Şehir dışındaki kırsal bölgelerdeki müstakil ev ve villalarda ise çoğunlukla şömine ve soba gibi bacalı bir sistem kullanılmıyorsa LPGli merkezi sistemler ya da elektrikli ısı pompası kullanılıyor. Bu sistemlerin ortak özelliği ise evin içindeki odaları radyatörler aracılığı ile ısıtmaları. Bu durumda estetik açıdan değişecek fazla bir şey yok diye düşünüyorsanız yanılıyorsanız. Radyatör kaplamaları ile o sıradan kalorifer peteklerinizi mesela bu örnekteki gibi doğal ahşap ile süsleyebilir ve sıradanlıktan kurtarabilirsiniz.

(Castrads / homify.com.tr)

Özel tasarım petekler

Kalorifer peteklerinizi sıradanlıktan kurtarmanın bir diğer yolu ise özel tasarımlı göz kamaştırıcı petekler kullanmanız. Bu tabii ki belirli bir bütçe ayırmanız gereken bir değişim; ancak evinizin değerinin bu sayede artacağını ve yaşam kalitenizin de yükseleceğini düşünürsek buna değer.

(Scirocco / homify.com.tr)

Çağdaş modeller

Kalorifer peteklerinizi benzersiz ve çağdaş tasarımlarla eşsiz bir dekoratif unsur haline getirebileceğinizin bir başka kanıtını ise bu örnekte görebiliyoruz. Boru tipi renkli modellerle göz kamaştırıcı bir duvar dekorasyonu olan bu petekler, aynı zamanda ısıyı daha geniş alana yayan ergonomik tasarımlara sahipler.

(Cato Creative / homify.com.tr)

Çatı pencerelere şans verin

Ve tabii ki doğal ışığın ve ısının her zaman en ideal ışık ve ısı kaynağını olduğunu unutmayın. Evinizde dışarıdan maksimum ışık alacak şekilde değişimler yaparsanız bu çok daha sıcak ve estetik bir yuvanın yatırımı olacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.