SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizde teknolojisiz alan yaratın

Evinizde teknolojisiz bir alan oluşturmak ve her gün belirli bir zamanı bu alanda geçirmek hem beyin aktivitelerinizin teknolojik aletlere bağımlı hale gelmesini engeller hem de duygusal açıdan kendinizi daha canlı ve pozitif hissetmenizi sağlar. İşte teknolojisiz alan yaratmak için bilmeniz gerekenler:

|

Teknolojinin hayatımıza sayısız katkısı olduğu su götürmez bir gerçek: Bilgi, eğlence, güvenlik, hızlı haberleşme ve konfor bu katkılardan sadece öne çıkanları. Ama zaman zaman teknolojinin dozunu kaçırdığımız ve sağlıksız bir noktaya doğru sürüklendiğimiz de başka bir gerçek. Modern dünyada işe, okula giden, çalışan, eğlenen insanlar olarak gün boyu her türlü teknolojik araçla çevriliyiz. Artık işimiz ne olursa olsun, bilgisayar başında internetle iç içe olmak zorunda olduğumuz bir mesleğimiz de olsa, sokakta aktif olarak çalışıyor olsak da teknoloji her zaman gündelik hayatımızın merkezinde. Üstelik bu yalnızca iş yerinde geçerli değil; yolda yürürken üstümüzde bulunan teknolojik cihazların sayısı ve bu teknolojik cihazları ne sıklıkla kullandığımız bile bu konuda ne kadar ileri gittiğimizin bir kanıtı aslında. Peki bu teknoloji bağlılığının bizim için sağlıksız bir hale gelmemesi için ne yapmak lazım diye düşündünüz mü hiç? Uzmanların bunun için oldukça etkili bir çözüm önerisi var:

Dinlenme köşesi

(Leivars / homify.com.tr)

Önce evinizde oluşturacağınız teknolojisiz alanı nasıl kullanacağınızı düşünün. Tek kişilik konforlu ve sıcak bir kitap okuma köşesi, içeceğinizi yudumlarken sadece günün yorgunluğunu atıp müzik dinleyebileceğiniz bir alan, gündelik hislerinizi yazıya dökerek kişisel gelişiminize de oldukça pozitif katkılarda bulunacak bir yazı masası, ya da bir enstrüman çalıyorsanız kendi kendinize akustik bir müzik ziyafeti çekerken aynı zamanda yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz bir müzik odası... Örgü örerek rahatlayabileceğiniz sıcak bir köşe ya da yoga yapabileceğiniz bir spor alanı da seçenekler arasında tabii. Siz ne yapmak isterseniz!

Evdekilerle sohbet etmek için keyifli bir alan

(House Envy / homify.com.tr)

Ya da bu alanı ailenizle bir arada sohbet ederek vakit geçirebileceğiniz ve böylece teknolojisiz bir bölgede samimi ve sıcak bir ortamda ilişkilerinizi her gün yeniden tazeleyebileceğiniz, kağıt kalemle, iskambil kartlarıyla, tavla veya satranç ya da farklı tahta oyunlarıyla eğlenebileceğiniz sosyal bir alan... Nasıl bir teknolojisiz bölge istediğinize karar verdikten sonra da tabii ki bu fonksiyona uygun ve konforlu bir dekorasyon oluşturabileceğiniz bölgeyi belirlemelisiniz. Bu alan salonunuzun bir köşesi de olabilir, yatak odanız ya da mutfağınızın belirli bir bölgesi de.

Düşünmek için bir oda

(Casa 2 Arquitetos / homify.com.tr)

Bu teknolojisiz alanı dekore ederken sizi dinlendirecek ve aynı zamanda da yenileyecek, yaratıcılık duygularınızı geliştirirken size pozitif enerji verecek bir dekorasyon yaratmalısınız. Bunun için de konforlu mobilyalar, dinlendirici renk tonları ve enerji veren dokunuşlarla bir arada bulunmalı tabii. Seçtiğiniz mobilyaların tekstil kısmı da oldukça büyük bir önem taşıyor, koltuklar, battaniyeler, halılar, perdeler... Hepsi doku olarak da renk olarak size kendinizi rahat ve mutlu hissettirmeli.

Kurallar koyabilirsiniz

(Alvora Moragrega / homify.com.tr)

Bu alanda vakit geçirirken kendinize ve diğer aile bireylerine bazı kurallar koymanız ve bu kurallara uymanız şart. Mesela bu alanda müzik dinlemeyi istiyorsanız bunu telefonunuzu ya da bilgisayarınızı kullanmadan yapmanın bir yolunu bulmalısınız. Dinleyeceğiniz müzik listesini önceden hazırlamak ve bu alanın dışında yer alan hoparlörlerden yayınlamak çözümlerden biri. Bir diğeri ise nostaljik bir dokunuşla plakçalarla müzik dinlemek! Tabii kendinize koyacağınız kuralların başında bu alanda vakit geçirirken hiçbir şekilde telefonunuzun ya da tabletinizin yanınızda olmaması geliyor.

Doğallık sizi dinlendirecek

(Hall + Bednarczyk / homify.com.tr)

Son olarak teknolojisiz alanda mümkün olduğunca doğal malzemeli mobilya ve aksesuarlar kullanmanızı öneriyoruz. Ahşabın dokusu, hasır sıcaklığı, yeşil bitkilerin tazeliği her zaman insanı bedenen de ruhen de tazeleyen unsurlardır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.