SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizi 100 liradan ucuza yenileyin

Evinizi yenilemek istiyorsunuz ancak bütçeniz kısıtlı. Peki bu durumda ne yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

|

Bir evin dekorasyonunun ilk günkü cazibesini korumak bir hayli zor bir iştir. Özenerek oluşturduğumuz ev dizaynlarımız zaman geçtikçe artık eskisi kadar çekici görünmemeye başlar. Bunun elbette pek çok farklı nedeni var; mobilya ve aksesuarların eskimesi ve yıpranması, renklerin solması ve her şeyden önemlisi zaman geçtikçe hep aynı şeyleri görmekten sıkılmak... Ancak henüz eskimemiş mobilyalarınızı değiştirmek veya sırf sıkıldığınız için dekorasyonunuzu yenilemek de hem ekonomik açıdan hem de tüketicilik açısından pek sağlıklı ve sürdürülebilir bir yöntem değil. Zaten bir çoğumuzun buna imkanı da yok. Peki evimizin dekorasyonu cazibesini yitirdiğinde pratik ve ekonomik değişikliklerle onu canlandırmak mümkün mü? Elbette! İşte yaşam alanlarına yenilik katacak 100 liranın altında 10 pratik fikir!


1- Derz kalemi ile yepyeni bir görünüm çok kolay

(Amory Brown / homify.com.tr)

Banyo ve mutfakların ilk günkü çekiciliklerini kaybetmelerindeki en büyük etken fayansların parlaklığını yitirmesi ve fayans aralarındaki derzlerin kirlenmesidir. Özel fayans bakım ürünleri ve temizleyicilerle fayanslarınızı parlatıp derz kalemleri ile fayans aralarının yeni gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

2- Led'li aydınlatma şeritleri

(DDWH Architects / homify.com.tr)

Evinize yenilik katmanın en pratik ve ekonomik yöntemlerinden biri aydınlatma unsurlarını değiştirmek ya da yeni aydınlatma katmanları yaratmaktır. Özellikle mutfaklarda harikalar yaratan Led'li aydınlatma şeritleri de oldukça ekonomik ve şık bir seçenek. Bu aydınlatma ögeleri ile tezgahınızı ışıklandırabilir ya da evinizin başka alanlarına şık aydınlatma katmanları ilave edebilirsiniz.

3- Canlı renkler her zaman fark yaratır

(Vinyl Impression / homify.com.tr)

Oturma odanızda ya da yatak odanızda değişim yaratmanın en pratik yollarından biri de yeni ve canlı renklere sahip kırlent kılıfları ya da nevresim takımları edinmek. Etrafınızdan sıkılmanıza neden olan en büyük etmenlerden biri sürekli aynı renk tonlarını görmektir. Yaşam alanlarınızdaki tekstil ürünlerini dönüşümlü olarak farklı renklerde kullanırsanız dekorasyonunuzun cazibesinin ömrü de uzayacaktır.

4- Şık ve yeni bir paspas

(Boscolo / homify.com.tr)

İlk izlenim önemlidir. En yaygın dekorasyon ipuçlarından birinin bu olduğunu unutmayın ve evinizin içinde değişiklik yapamıyorsanız bile mutlaka kapınızın önünü düzenli olarak değiştirin. Evin giriş koridorundaki anahtarlık, askı gibi aksesuarlar ya da dış kapınızın önününde sizi ve misafirlerinizi karşılayan yeni ve şık bir paspas evinizin ilk izlenimini ve dolayısıyla etrafa saçtığı enerjiyi etkileyecektir.


5- Duvar çıkartmaları

(Rebel Walls / homify.com.tr)

Unutmayın ki duvarlarınız evinizin genel karakterini en çok etkileyen tasarım alanlarından biridir. Bunun için de duvarlarınızda yapacağınız en ufak değişiklik bile evinizin tüm çehresini değiştirmeye ve yenilemeye yetecektir. Birbirinden şık duvar çıkartmaları ise yapabileceğiniz değişimlerin en pratik ve ekonomik olanlarından biri.


6- Musluk bataryaları

(Tbesk Home / homify.com.tr)

Banyo ve mutfakların zaman içinde eski bir görünüme sahip olmasının bir diğer nedeni ise musluk bataryalarıdır. Sadece musluk bataryalarınızı değiştirerek banyo ve mutfağınızda yaratacağınız yeni görünüme inanamayacaksınız.

7- Canlı çiçek ve bitkiler

(Drummonds / homify.com.tr)

Evinize yenilik katmak için evinize tazelik getirmeniz gerekir; bunun en güzel yolu da pek tabii ki canlı çiçek ve bitkiler. Her dekorasyon tarzına ve her yaşam alanına uyum sağlayabilen rengarenk ve mis kokulu çiçekler ya da ev ağaçları gibi yeşil bitkiler yaşam alanlarınızdaki ortamı tazelemenin en güzel yolu!


8- Hasır sepetler

(LOAF / homify.com.tr)

Son zamanların dekorasyon trendlerinden biri de yaşam alanlarında doğal malzemeden yapılmış naturel görünümlü aksesuarlar kullanmak ve bu aksesuarların başında da hasır sepetler geliyor. Bu tarz hasır sepetlerle evinize modern ve doğal bir hava katabilirsiniz.

9- Çerçeveli duvar resimleri

(HAM / homify.com.tr)

Duvarların dekorasyondaki etkisinden söz etmiştik. Çerçeveli duvar resimleri de duvarlarınızı süslemenin şık bir yolu. Üstelik çerçeve içindeki resim, fotoğraf, afiş gibi malzemeleri düzenli aralıklarla değiştirerek her zaman yaşam alanınızdaki yeni görünümü koruyabilirsiniz.

10- Fazlalıklardan kurtulun

(99 Chairs / homify.com.tr)

Son olarak değil 100 lira, 1 lira bile tutmayan bir öneri: Evinizdeki fazlalıklardan kurtulun ve daha minimalist bir tasarım tercih edin. Kalabalık her zaman çok daha sıkıcıdır ve her ne kadar sıkışık bir dekorasyon ilk etapta gözünüze güzel görünse de zaman geçtikçe sizi boğmaya başlayacaktır. Fazla mobilyaları, nesneleri, eşyaları evinizden uzaklaştırarak yepyeni bir ferahlığa merhaba diyebilirsiniz.


Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.