SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizi en ekonomik nasıl yenilersiniz?

Yıllardır değişim görmeyen evinize artık ufak değişiklikler yapmak istiyorsunuz ancak bunlar oldukça maliyetli işler. Peki evinizi en ekonomik nasıl yeniliyebilirsiniz? İşte işinize yarayacak ipuçları...

|

Eski bir evi yenilemenin elbette pek çok farklı yolu var. Komple tadilat da bunlardan biri. Ancak elbette epey masraflı, adeta küçük bir servet harcamanıza neden olan bir yol bu.

Peki evinizin değerini arttırmak ya da yaşam kalitenizi yükseltmek için daha ekonomik bir şekilde eski evinizi nasıl yenileyebilirsiniz? Pek tabii ki temel dekorasyon kuralları ile baştan aşağı tadilat yapmadan eski bir evi yepyeni bir görünüme kavuşturmak mümkün.

Bu yazımızda yıllardır oturduğu evi güzelleştirmek ve yaşam koşullarını iyileştirmek, eski evini satmadan önce değer kazandırmak ya da eski bir ev alıp yenilemek isteyen okurlarımız için ekonomik renovasyon önerilerini derledik.


Duvar tamiri ve boya
(Tiago Patricio Rodrigues / homify.com.tr)

Bir evin iç yaşam alanlarını “eski” gösteren en önemli unsurun duvarlar olduğunu unutmayın. Duvarlar evin en hızlı kirlenen ve yıpranan mimari unsurlarından biri olduğu için eski evlerde de gözümüze olumsuz olarak ilk çarpan şey duvarlar olur genellikle. Zeminden alınan nem, çatıdan gelen su, eskimiş tesisatlardan sızan pis/temiz su kendini her zaman duvarlarda gösterir. Kırık dökük, sıvası çatlamış, boyası solmuş duvarlar bir yaşam alanını hem daha kasvetli ve karanlık bir atmosfere büründürür hem de evinizin değerini azaltır. Eski bir evi sadece duvarları tamir edip pürüzsüz ve aydınlık bir boyama işleminden geçirdiğinizde bile göz alıcı bir değişim olduğunu hemen fark edersiniz.


Kartonpiyer uygulamaları
(Style Within / homify.com.tr)

Tavan ve duvarın birleştiği yerlerde kartonpiyer uygulaması olmayan yaşam alanları oldukça sıradan ve ortalama bir görünüme sahip olma özelliğine sahiptirler. Özellikle küçük ya da oldukça az mimari ayrıntıya sahip olan yaşam alanlarını yepyeni bir görünüme kavuşturmak için kartonpiyer uygulamaları en ideal çözümlerden biri olarak öne çıkıyor. Oldukça uygun bir bütçeye yaptırabileceğiniz dekoratif kartonpiyer uygulamaları yaşam alanlarına zenginlik ve sofistike bir etki katıyor. Üstelik farklı tarzlarda kartonpiyer uygulamaları ile tarzınıza ve bütçenize daha uygun olanı seçerek eski bir evi yepyeni ve stil sahibi bir atmosfere kavuşturabilirsiniz.


Yeni ve modern eviye ve bataryalar
(Tbeks Home / homify.com.tr)

Eski mutfak ve banyolarda yer alan eskimiş, yıpranmış ve modası geçmiş eviyeleri ve bataryaları modern tarzlı şık ve yeni batarya ve eviyelerle değiştirdiğinizde neredeyse söz konusu yaşam alanını komple yenilemişsiniz gibi bir görünüme kavuşabilirsiniz. Banyo ve mutfaklarda mekanın merkezinde en işlevli kısım olan lavabolar yer alır ve bu yüzden eski bir lavabo ünitesi tüm mutfak ya da banyoyu çirkin ve sıradan gösterebileceği gibi yeni ve şık bir lavabo ünitesi ise tüm yaşam alanının atmosferini değiştirebilir.


Dolapları yenilemek yerine boyamak ve kulplarını değiştirmek
(PS Mimarlık / homify.com.tr)


Yine eski evlerin mutfak ve banyolarında kendini gösteren önemli sorunlardan birisi de eskimiş dolaplardır. Ancak tüm banyo ya da mutfak dolaplarını değiştirmek epeyce maliyetli bir işlem. Bunun yerine dolaplarınızı elden geçirip boyayarak yeni gibi bir görünüm yaratabilirsiniz. Ayrıca mutfak ve banyo dolaplarında da giysi dolapları ve komodinlerde de kullanabileceğiniz bir diğer pratik yenileme yöntemi ise kulpları değiştirmek. Tekil olarak hiç de pahalı olmayan ve tüm yapı marketlerde bulabileceğiniz şık ve sıra dışı kulpları eskileriyle değiştirdiğinizde yaratacağınız farka siz de inanamayacaksınız.


Büyük aynalar
(AMG Interior Creations / homify.com.tr)

Dekorasyonun en önemli kurallarından biri: Evin özellikle dar ve karanlık kısımlarında duvara monte edilen aynalardan asmak bu mekanların daha geniş ve ferah görünmesini sağlar. Antrelere, banyo ve tuvaletlere, koridorlara, hatta oturma odası ya da yemek odasına büyük boyutlu aynalar asarak yalnızca taze bir ferahlık değil, yeni ve şık bir görünüm de oluşturacaksınız.


Elektrik düğmeleri ve prizler
(The Victorian Emporium / homify.com.tr)

Dekorasyonda küçük ayrıntıların ne kadar önemli olduğunu unutmayın! Kirlenmiş, eskimiş ya da kalitesiz elektrik düğmelerini ve prizleri yeni modeller ile değiştirerek evinizin genel görünümünü de değiştirebilirsiniz. Kaliteli elektrik düğmeleri evinize lüks ve kaliteli bir hava katacaktır. Üstelik artık piyasada çok farklı renklerde, modern elektrik düğmeleri var, seçiminizi zevkinize ve bütçenize göre ayarlayabilirsiniz.


Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.