SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizi tropik esintilerle süsleyin

Tropik esintiler gitgide tüm yaşantımıza yayıldığı için aynı havayı evinizde de estirmek ister misiniz? Bu dekorasyon önerilerine bayılacaksınız...

|

Gerek giyimde ve ayakkabıda, gerekse de ev dekorasyonu ve mobilyalarda son trendleri, modaları, akımları takip etmek yıldan yıla daha da zor bir hale gelmeye başladı. İletişimin sonsuz olanaklarıyla zaman kavramı yeniden şekillenirken, bu yeni zamanın akışına da genellikle yalnızca yeni nesiller uyum sağlayabiliyor.

Geçmiş dönemlerin “gerçek” zamansal ilerlemesine alışkın olanlarsa arkadan koşturmakla yetiniyor ve genç kuşaklara gıptayla bakıyorlar. Kısacası yeni modaları takip etmek artık hiç de kolay değil. Mesela bu yazımızın konusu olan dekorasyonda tropik esintileri ele alalım. Bütün dünyayı hızla saran bu ilginç akım, ülkemizde henüz kendini fazlaca gösterebilmiş değil. Ve belki de bize geldiği sıralarda dünyanın başka yerlerinden silinmiş ve yerini başka trendlere bırakmış olacak.

Siz yine de modalara, akımlara ve trendlere fazla aldırmayın ve hoşunuza giden neyse dekorasyonunuza ona göre yön verin. Tropik esintiler ilginizi çektiyse, bu derlemede evinize çok ama çok yakışacak harika fikirler bulacaksınız.

Ananas desenli yastıklar
(Rigby&Mac / homify.com.tr)

Peki ama nedir bu tropik esintiler diye soracak olursanız, doğrusu bunu anlatmanın en kestirme yolu görseller. Mesela ananas desenli bu yastığı bu akıma iyi bir örnek olarak gösterebiliriz. Daha ziyade tropik bölgelere özgü veya onları çağrıştıran çeşitli desen, renk ve figürlerin karakterize ettiği bu akımın çok net ve belirgin çizgilerinden söz etmek de pek kolay değil.

Kaktüs vazolar, papağan biblolar
(Rigby&Mac / homify.com.tr)

Kaktüsler aslında tropik olmakla pek de ilgisi olmayan kurak iklime, daha doğrusu çöllere özgü bitkilerdir. Tropik bölgelerin ortak özelliği son derece yağışlı, nemli ve çöllerin tam aksine sayısız bitki ve hayvan çeşidiyle bereketli topraklar olmalarıdır. Ama daha önce de belirttiğimiz gibi, bu akımın çok elle tutulur sınırlı yok. Ve zaten burada bir bilimden söz ediyor da değiliz. Bununla birlikte bu kaktüs formlu vazoların ve onlara eşlik eden papağan formundaki biblonun harika göründüğünü de belirtmeden geçmeyelim.

Nefes kesen güzellikte bir yemek takımı
(Yvonne Ellen / homify.com.tr)

Flamingolar sayısız türü ve milyarlarca bireyi bünyesinde barındıran kuş dünyasının belki de en ilginç, en sevilen ve en şahsına özgü kuşlarıdır. Upuzun bacakları, eğri boyunları ve kocaman gagalarıyla, ama en çok da renkleriyle dikkat çeken bu kuşların siyah beyaz bir desene konu olduklarında bile ne kadar güzel göründüklerini bu yemek takımına bakarak söylemek mümkün. Altın rengi çatal kaşık bıçak takımının eşlik ettiği flamingo desenli bu yemek takımı, tropik esintiler taşıyan bu trendin seçkin parçalarından biri olarak dikkat çekiyor.

İş yerinizde tropik bir rüzgar estirmeye ne dersiniz?
(Pixers / homify.com.tr)

Güncel dekorasyon trendlerini pek yakından takip eden ve bu konuda belli bir yatırım yapmaktan da kaçınmayan bir diş hekiminin muayenehanesine konuk oluyoruz şimdi de. İrili ufaklı ananaslarla süslenmiş, yeşil ve morun en iddialı tonlarını yansıtan inanılmaz güzellikte bir duvar kağıdına yine yeşil zeminler ve mor kaplama mobilyaların eşlik ettiği bu harika ortam, dişçi korkusu olan bir hastayı bile kolaylıkla yatıştırabilecek neşeli tarzıyla gerçek anlamda baş döndürüyor.

Peki ya flamingo desenli bir halı ister miydiniz?
(Eikora / homify.com.tr)

Halılarda yalnızca belli başlı desenlerin ve renklerin kullanıldığı ve hemen her evdeki halının bir şekilde birbirine benzediği yılları bir hayli arkamızda bıraktık. Artık sayısız renk ve desende halıya herkes kolayca ulaşabiliyor. Ama her mobilyayla uyum sağlaması kolay olmayan ve iddialı tarzını bulunduğu alana dayatacak gibi görünen bu flamingo desenli halıyı kullanmak herkesin harcı olmayabilir. Yine de tropik dekorasyon modasını bir ucundan tutmak istiyorsanız bu şık ve gösterişli halıyı da gündeminize alabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.