SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evleneceğiniz insanı doğru seçebilmek için 5 temel adım

Evlilik kararını vermeden önce doğru insanı seçtiğinize emin olmalısınız.Evlendiğiniz insan ile iyi günde ve kötü günde birlikte olmaya şahitler huzurunda yemin ederken kafanızda soru işareti olmamalı. Mutlu bir evlilik için önce eşinizi gerçek anlamda tanımanız gerekir.

|

Eşinizi tanıyın

Evlilik öncesi partnerinizi iyi tanımanız temel noktalardan bir tanesini oluşturur. Hayatınızın geri kalanını birlikte geçireceğiniz insanı doğru seçmelisiniz. Doğru insanı seçebilmek için, öncelikle eş adayınızı doğru tanımalısınız. Uyumsuzluk varsa baştan bilmek gereklidir. Daha sonra her şey için geç olabilir.

Zevkler ve renkler

Evlilikte her şeyden önemlisi karşılıklı sevgi ve saygıdır. Fakat birlikteliğin daha uzun sürmesi ve daha mutlu devam edebilmesi için bazı ufak noktalar vardır. İki eş arasında zevkler ve renkler farklı olabilir. Farklılıkların ilişkiye renk kattığı aşikârdır. Ancak bunlar ciddi bir çatışma yaratacak türden olmamalıdır. Hayata bakış açıları ve zevkler ne kadar birbirine benzerse, evliliktekimutlu ve huzurlu zamanların da o kadar artacağını söylemek mümkün olabilecektir.

Maneviyat

İnsanlar hayat çizgisini farklı şekillerde belirleyebilir. Bazı insanlar, bütün yatırımlarını yaşadıkları dünya için yaparken, bazı insanlar ise yaşamlarındaki kritik seçimlerin tümünü inançlarına göre belirleyebilirler. Evlilik kararı alırken hayat arkadaşınızın inanç durumunu gözden geçirmek faydalı olacaktır. Sevdiğiniz insanın size uymayan taraflarını göz ardı etmek, ilişkide mutluğu getirebilir; ancak tolerans noktanızın seviyesini bilip, o noktaya göre hareket etmek de faydalı olacaktır.

Ortak hedefler

Evlilik kurumu, ortak karar alma becerisine en fazla ihtiyaç duyulan kurum olarak tanımlanabilir. Evlenmeden önce eşinizle, hayatınızın geri kalanında neler yapmak istediğinizi konuşmak ikiniz için de fayda sağlayacaktır. Eşinize saygı duyarak, sizin planınız ile eşinizin planının tam orta noktasında buluşmak yine mutlu olmanızı sağlayacaktır.

Çocuk konusunda fikir birliği
Evlilik, iki fidanın birleşerek bir ağaç olmasıdır. Çocuk ise bu ağacın meyvesidir. Çocuk kararı alınırken iki tarafında istekli olması önerilir. İki taraf için de çocuk sorumluluk demektir. Sorumluluk almak için iki taraf da hazır olmadığı sürece, eşlerin birbirine bu konuda baskı yapmaması önemlidir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.