SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evlenmek mi zor boşanmak mı?

Çoğumuzun hayallerini süsleyen evlilik, bazen mutlu sonla bitmez. Bazı evlilikler maalesef boşanma ile sonuçlanmaktadır. Bu iki durum da kendine göre zorluklar içerir. Evlenmek de boşanmak da hiç kolay değildir.

|

Sevgive saygıyla başlayan evlilikler, ne yazık ki kin ve nefret dolu bir boşanma ile sonuçlanabilmektedir. Evlilik kararı, kolay alınan bir karar değildir. Evleneceğiniz kişiden emin olmak ve evliliğe hazır olmak zordur fakat boşanmak daevlilik kadar zor bir süreçtir. Alışılan, sevilen insandan ayrılmak iki taraf için de üzücü olabilir.

Evlilik kararı almak, iki tarafında bu konuda emin olduğunu ve birbirine güvendiğini gösterir. Çok klişe bir söz olsa da evlilik gerçekten de ciddi bir müessesedir. Evlilik bir oyun değildir. Aynı zamanda kolay da değildir.
Önce evleneceğiniz kişinin gerçekten de doğru kişi olup olmadığından emin olmalısınız. Eğer karşınızdaki kişiye aşıksanız ve o da size aşıksa evliliğe doğru bir adım atmaya hazırsınız demektir. Belki de evliliğin en kolay adımı budur. Sıra ailelerin tanışmasına geldiğindeyse birçok problem sizi bekliyor olabilir.

Öncelikle iki tarafın da birbirleriyle anlaşabilmesi çok önemlidir.İki taraf arasında bir anlaşmazlık çıktığında ortalık fena halde karışabilir. Aileler anlaştığı zaman bu süreç çok daha kolay geçer. Fakat bununla bitmiyor. Bir de işin maddi yönü var. Evliliğin en zor yönlerinden bir olan maddiyat, evlenecek olan çiftleri bir hayli zora sokmakta. Bu yüzden evlenmeden önce, hatta evlilik kararı almadan önce, maddi açıdan her şeye hazırlıklı olmanızda fayda var.

Bu işi de hallettiniz ve evlendiniz. Ancak her şey hayallerdeki gibi olmuyor. Eşinizle aynı eve girdikten sonra aslında birbirinizden farklı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Sizi önce bir alışma evresi bekliyor. Bu evreyi atlatmayı başardığınızda, uzun sürecek bir evliliğe daha fazla yaklaşmış olursunuz.

Evlendikten sonra her şey yolunda gitmeyebilir, cicim ayları denen alışma evresinde de mutlu olamayabilirsiniz ya da yıllar geçtiğinde artık evliliğinizin yürümediğini düşünüyor olabilirsiniz.

Bu tarz durumlarda boşanmayı düşünebilirsiniz. Boşanmaya karar vermek de en az evlilik kararı almak kadar zordur.
Evlilik, saygı ve sevgiyle kurulur. İçinde kötülük barındırmaz. Fakat çoğu zaman evliliklerne yazık kinefretle sonlanır.

Boşanma söz konusu olduğunda iki taraf da sadece birbirinden boşanmaz, eşinin ailesinden ve arkadaşlarından da boşanır. İki tarafında ailesi kendi çocuklarının tarafını tutacağından,aileler arasında tartışmalar çıkabilir. Durum böyle olunca işler iki taraf için de daha fazla zorlaşabilir.

Evlenmek mi zor boşanmak mı?

İkisinin de birbirinden farklı zorlukları vardır. Evliliğe adım atmak daha kolaydır.Evliliğinizin başında eşinize alışmakta zorlanırken, boşanırken de eşinize alıştığınız için ayrılmakta zorlanırsınız.

Sevdiğiniz, alıştığınız insanlardan kopmak, onlara alışmaktan daha zordur. Bu yüzden her iki kararı da alırken hem kalbinizi hem de mantığınızı dinlemelisiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.