SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evlere yeni bir hava katacak şömineler

İster kaloriferli bir evde oturun, ister kombili, isterseniz de sobalı, ne şekilde ısınıyor olursak olalım şömineler hepimiz için bir evde olabilecek en güzel donatılar arasında yer alır.

|

Doğalgazın, hatta kömürün bile olmadığı dönemlerde evlerimizde hem ısınma hem de yemek pişirme amacıyla kullanılan şömineler zamanla evrilerek ısınmadan ziyade dekoratif amaçlara hitap eden ev donatıları haline geldiler.

Bugün dağ evleri ya da orman içlerindeki av kulübeleri gibi çok ender rastlanan ev tipleri haricinde şömineler ısınma amacıyla kullanılmıyor. Peki o halde neden hâlâ pek çok evde şömine bulunuyor? Bunun cevabı aslında gayet basit. Şöminenin bir salona yaptığı estetik ve dekoratif katkıyı başka herhangi bir şeyler elde etmek bir hayli zor. Eğer salonunuzda şöminenize göre bir düzenleme yapar ve onu odanızın merkezi haline getirirseniz çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için birbirinden ilginç ve şık şömine modellerini derledik. Evinize tek kalemde sınıf atlatacak ve her yönden değer kazandıracak bu şömine modellerine biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?


Siyah asaleti
(Roomy Showroom / homify.com.tr)

Klasik desenlerle bezenmiş bu şömine modeli, cam kapağı ve derli toplu yapısı ile aynı zamanda modern bir görüntü sergiliyor. Şöminenin bulunduğu duvarda bulunan rengarenk duvar kağıdı kaplaması, siyahla hoş bir kontrast oluşturmuş. Sağ tarafta bulunan iki farklı renkteki flamingo heykelcikleri ise bu şık tabloyu hoş bir dokunuşla tamamlıyor.


Kim demiş küçük salonlarda şömine olmaz diye?
(In Design Studio / homify.com.tr)

Oldukça küçük bir iç hacme sahip olan bu salon, son derece modern bir dekorasyona ve renk paletine sahip. Odanın küçüklüğüne karşın şömine kullanılmış olması, şöminelerin yalnızca büyük, yüksek tavanlı ve heybetli salonlarda bulunacağına dair önyargıyı da yıkmayı başarıyor.


Minimalizmden kopamayanlar için
(Heritage Morso / homify.com.tr)

Şömineler genellikle klasik bir dekorasyona sahip geniş evlerde bulunur düşüncesi farkında olmasak da çoğumuzun aklında yer etmiştir. Şömineleri hep bu türden evlerde görmeyi bekleriz ve çağdaş tasarımlarla bir araya gelebileceği pek aklımıza gelmez. Oysa hemen her eşya gibi şömineler de sınırsız sayıda farklı formda ve tarzda üretilebilir.

Nitekim günün tasarım trendlerine ve hakim tarzlarına hitap eden pek çok şömine modeli artık yaygın olarak bulunabiliyor. Burada gördüğümüz model ise gerçek anlamda bir endüstriyel tasarım harikası. Miminalizmin sınırlarını zorlayan bu oda için adeta özel üretilmiş gibi görünen bu şömine modeli ev dekorasyonu konusunda oldukça ufuk açıcı olabilecek bir potansiyele sahip.


Manzarayla bütünleşen alevler
(Lukas Palik / homify.com.tr)

İşte size tabuları hiçe sayan ve bildiğini okuyan bir başka şömine modeli daha. Salonların köşelerinde ya da geniş duvarlarında olmasına alıştığınız şömineleri unutun. Bu şömine sırtını muhteşem bir terasa ve inanılması güç bir manzaraya yaslamış bir konumda duruyor. Yanarken arkasındaki manzarayla birlikte oluşturduğu görüntü ise adeta bir tablo kadar harika.


Modern ve akıcı bir tasarım
(Oliver Rieger / homify.com.tr)

Taş duvar kaplamaları son yıllarda giderek daha sık karşılaştığımız bir dekorasyon unsuru olarak pek çok evde yerini almaya devam ediyor. Doğru kullanıldığında çok başarılı sonuçlar verebilen basit ama bir o kadar da etkili bir malzeme olan bu taş duvar kaplamaları, şöminelerin bulunduğu duvarlar için de oldukça şık bir fon alternatifi olarak ön plana çıkıyorlar.

Bilhassa yeni nesil modern şömine tasarımlarıyla, cam kapaklı veya tümüyle camla kaplı doğalgazlı modellerle son derece akıcı bir uyum yaratan taş duvarlar, şömine yaptırmayı düşünenler için mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.