Evrim Geçiren İlişkiler

İkili ilişkilerde her iki cinste koruma kalkanlarını tamamen indirdiklerinde birbirlerine yakınlaşmaya başlarlar. İşte ancak o anda çiftler arasında "derin sevgi" adını verdiğimiz türden bir sevgi ilişkisi başlar.

Derin sevgi her iki tarafı da fazlasıyla memnun eden türden bir sevgidir.

Derin sevgide sıcak duygular karşı tarafa yoğun bir şekilde hesapsızca aktarılır.

Çiftler kendileri gibi davranabilirler. Hiç bir davranış, duygu ve düşünce yapmacık ya da karşıdakini memnun edecek tarzda gelişmemiştir. Derin sevgi paylaşımlarında "kendiniz" olduğunuz için sevilir ve sayılırsınız.

Haberin Devamı

Bazen gelen danışanlarım bana şöyle der; '' Bu ilişki için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama olmuyor. Onu mutlu etmek için herşeyi yapıyorum, yine olmuyor. Eksik nedir bulamıyorum ?"

Bu danışanım elbette ilişkide "derin sevgi" olmayışından bahsetmektedir. İlişkide tam manasıyla kendisi olamayan kadın ve erkek, sahte bir gerçeklik algısı içinde ilişkiyi yürütmeye çalışmaktadır ve bu sahte gerçeklik bir gün ortaya çıkacaktır.

Derin sevgilerin yaşandığı ilişkilerde asla sahteliğe yer yoktur. Herkes neyse öyle davranmalı, nasıl hissediyorsa öyle hissettirmeli, ne düşünüyorsa onu söylemelidir.

İşte bu tip ilişkiler "evrimleşmiş ilişkiler"dir.

Aralarında çok güçlü bir bağ olmasına rağmen, sürekli yakın olmak zorunda hissetmezler kendilerini. Birbirlerine herhangi bir şeyi ispat etme çabaları yoktur. Sevdiklerinden, sevildiklerinden zerre kadar kuşkuları yoktur.

Evrimleşen ilişkilerde, çiftlerden biri, kendi ile ya da ilişki ile ilgili bir "korku" hissettiğinde bu korkusunun üzerine giderek çözümlemeye çalışır. Hem ilişki içinde, hem kendi içlerinde yaşadıkları tüm çatışmaların üzerine giderler. Çözüm bu ilişkiler için olmazsa olmazdır. Hiç bir şeyin üzeri kapatılmaz, gizli saklı hiç bir şey yoktur, sorunlar masaya yatırılıp, çözülür ve aşılır.

Belki bu yazıyı okuyan pek çoğunuz bu kadar açık ve dürüst olmaktan korkuyor olabilirsiniz. Ancak ilişki içinde güvenliği sağlamanın tek yolu bu kadar net, açık ve dürüst olmaktan geçer.

Haberin Devamı

Evrimleşen ilişki, birden bire evrim geçirmez. Zaman, çaba ve anlayış gerektirir. Yüksek bir empati yeteneği gerektirir.

Herşeyden önemlisi kendi kişisel evriminizle ilgili büyük bir çaba ve gayret içinde olmanız, ilişkinizin de evrim geçirmesine vesile olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu,

NLP Uzmanı ve Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com