İstanbul "Eyüpsultan Caddeleri Prestij Kazanıyor"

"Eyüpsultan Caddeleri Prestij Kazanıyor"

19.06.2018 - 11:34 | Son Güncellenme:

Proje kapsamında, Eyüpsultan'daki mahallelerde alt ve üst yapı çalışmaları ile yol bakım ve iyileştirme faaliyetleri devam ediyor

Eyüpsultan Caddeleri Prestij Kazanıyor

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesince ilçenin gelişip güzelleşmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunacak "Eyüpsultan Caddeleri Prestij Kazanıyor" projesi kapsamında, mahallerdeki alt ve üst yapı çalışmaları ile yol bakım ve iyileştirme faaliyetleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarla Eyüpsultan'ın birçok caddesi daha konforlu ve modern bir hale geliyor. Prestij caddelerde granit ve bazalt taşları, bordür yenilemeleri yapılıyor.

Ek odalarla fiber kablolar, sinyalizasyon kabloları, aydınlatma kablolarının geçit güzergahları, peyzajı, kent mobilyası, ağaçlandırması, tretuvarı, aydınlatması, yer üstü ve yer altı sistemleri, elektrik, su ve doğal gaz hatları güvenli ve estetik bir şekilde yenileniyor.

Özellikle dik yamaçlar üzerine olan mahallelerde vatandaşların güvenliği için korkuluk, merdiven ve perde duvar inşa çalışmaları süren Eyülsultan'da bordür, kilit taşı ve kaldırım çalışmalarıyla yollar güvenli hale getiriliyor.

Haberin Devamı

İlçede 2014-2018 yılları arasında yol bakım ve iyileştirme hizmetleri kapsamında 255 bin ton asfalt, 33 bin metretül merdiven, 29 bin metretül korkuluk, 54 bin 300 metrekare perde duvar, 234 bin metrekare bordür tretuvar imalatı, 24 bin metre yağmur suyu imalatı, 5 bin 500 adet ızgara imalatı, 410 adet dekoratif aydınlatma, 175 bin metrekare kilittaşı ve 190 bin metrekare kaldırım çalışması yapıldı.

Eyüpsultan'da Çiçeksuyu Caddesi, Alperen Caddesi, Özlem Çarşısı, Girne Caddesi, İslambey Caddesi, Vardar Bulvarı, Yıldız Tabya Caddesi, Fil Köprüsü Caddesi ve Çırçır Caddesi'nin yapımı tamamlandı.

Yapımı planlanan prestij caddeler arasında ise Saya Yolu Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Otakçılar Caddesi, Düğmeciler Caddesi, Atatürk Caddesi, Veysel Karani Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Caddesi, Karadeniz Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, M.Fevzi Çakmak Caddesi, Sevinç Caddesi, Yavuz Selim Köprüsü Caddesi ve Akşemsettin Bulvarı'nda ise kaldırım yenileme çalışmaları yapıldı.

- 4 bin 500 metre kanalizasyon hattı

Atık su yönetiminde İSKİ ile paydaşlığını yürüten Eyülsultan Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında 4 bin 500 metre kanalizasyon hattı inşa edildi.

Ayrıca, Rami'ye 2 bin metre isale hattı, Akşemsettin'de 800 metre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı tamamlandı. İSKİ ve Eyüpsultan Belediyesi’nin atık su yatırımları devam ediyor.

Haberin Devamı

Eyüpsultan Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle yürütülen yatırım projeleri ise "İslambey Caddesi Dere Islah Çalışması, 700 metre Katı Menfez Yağmursuyu ve Kanalizasyon Yapımı, Eyüpsultan Merkez Sultan Reşad Caddesi, Üçgen Ada, Bağlantılı Sokaklarda 1000 Yağmursuyu ve Kanalizasyon İmalatı" şeklindedir.

- Elektrik hatları yeraltına alınıyor

Eyüpsultan Belediyesi, BEDAŞ ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarla havai elektrik hatlarını yeraltına alıyor.

Rami Yeni Mahallesi, Rami Cuma Mahallesi, İslambey Mahallesi, Eyüp Merkez Mahallesi, Çırçır Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Yeşilpınar Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Göktürk Merkez Mahallesi, Karadolap Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Nişanca Mahallesi ve Düğmeciler Mahallesi trafo yenilemesi ve havai hatların yer altına alınması işlemleri yapılan mahalleler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Rami Cuma Mahallesi, Eyüpsultan Merkez Mahalllesi, Çırçır Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi, Alibeyköy Merkez Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Göktürk Merkez Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve Mithatpaşa Mahallesi ise yatırım programına alınan havai hatları içerisinde yer alıyor.

Proje kapsamında tamamlanan altyapı hizmetleri ise şu şekilde:

"Sel ve su baskınlarına karşı 2.200 farklı noktada rutin ızgara temizliği, 95 sokak girişlerinde tek yön uygulaması için kapan ve uyarı levhaları, Eyüpsultan Meydanı ve çevresinde 12.417 metrekare granit yenilenme, yaya geçişini rahatlatmak için ana cadde ve sokaklarda delinatör ve duba çalışmaları, yaya güvenliği için 37 noktada taş duvar imalatı, 11 okulda çevre ihata duvarı, ulaşımı olmayan 30 farklı noktada merdiven imalatı, 689 cadde ve sokağımızda kapanan yağmursuyu hatları temizlik ve bakımı, 450 adet cadde ve sokakta asfalt yenileme, 650 cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi, 380 cadde ve sokakta bordür ve kilittaşı kaplama, karla mücadele çalışmalarında ilk defa solisyon uygulaması, Akşemsettin, Yeşilpınar ve Rami’de 123 adet dekoratif aydınlatma, yanmayan 15.180 adet aydınlatma direği bakım ve onarımı."Eyüpsultan Belediye Başkanı

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyülsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İBB, İSKİ ve BEDAŞ’la alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, yol bakım onarım çalışmaları, prestij caddeler, atık su yönetimi, elektrik hatlarının yeraltına alınması gibi büyük hizmetlerle alt yapıya üst düzey yatırım hamlelerinin sürdüğünü kaydetti.