Fashion Film Fest Istanbul 2017

Moda ve film dünyasını bir araya getiren Türkiye’nin benzersiz moda filmleri etkinliği Fashion Film Fest Istanbul üzerine konuşmanın tam vakti!

Geçtiğimiz hafta sonu 11-12 Kasım tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinlik üçüncü kez seyircisiyle buluştu.

Cumartesi günü katılım gösterdiğim Fashion Film Fest İstanbul etkinliğinin tamamen ücretsiz ve halka açık olarak yapılması modadan sonra, bu tarz belli bir zümreye hitap eden organizasyonların demokratikleşmiş olması benim ilgimi çeken küçük ama önemli bir detaydı.

Haberin Devamı

Fashion Film Fest İstanbul’un kurucusu Tuna Yılmaz’ın organize ettiği etkinlik büyük moda evlerinin, markaların, genç ve bağımsız tasarımcı filmleriyle, söyleşilerle, atölyelerle, sanat enstelasyonlarıyla ve partilerle katılımcılar için dolu dolu geçen bir hafta sonu oldu.

Derimod Moda sohbetlerinin gerçekleştiği günde Gönenç Uyanık, Zeynep Armağan Şahan, Elif Demiralp, Ilay Alpgiray, Umut Eker, Dağhan Celayir ve Hatice Gökçe gibi isimlerin yer aldığı, moda ve film dünyası hakkında bizi bilgilendirdiler.

Ece Sükan ve Tuna Yılmaz’ın samimi sohbeti

Günümüz modasının dinamikleri üzerine düşündürücü ve doyurucu bir sohbet olarak zihnimde yer eden en tatlı zaman dilimiydi. Ece Sükan’ın stil sahibi olmak üzerine yaptığı yorumlar ve moda anlayışının sosyal medya ile yaşamış olduğu dönüşümü şeffaf bir şekilde değerlendirmesinin ardından ödül töreni zamanı geldi!

Fashion Film Fest Istanbul 2017

Fashion Film Fest Istanbul & 6 Farklı Dalda Ödül

11-12 Kasım 2017 Cumartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte 6 farklı dalda ödül sahipleriyle buluştu.

Ödüllerden önce salt sevgi ile deneyimlenen bir hikayenin kısa filmini izledik. İnsan, hayvan ayrımı yapmadan yaşayan her canlıya sevgi besleyen bir adam, Gökçer Korkmaz’ın 2,5 yıldır verdiği mücadeleyi dinledik.Yönetmenliğini Elif Demirapl’in üstlendiği Merhamet adlı kısa film hepimizi oldukça etkiledi.

Fashion Film Fest Istanbul 2017

F King Magazine işbirliği ile gerçekleşen, F King Mag’in Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Soylu’nun sunumuyla ödüller açıklanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Benimde favorim olan, 3 farklı dalda ödül alan We Believe InThe Power Of Love temasıyla Nıke’ın Moda filminin yönetmeni Luca Finotti En İyi Moda Filmi, En İyi Makyaj ve En iyi Saç Tasarımı ödüllerini topladı.

ELLE Özel Ödülü Que ve XOXO işbirliği ile çekilen, yönetmenliğini Dağhan Celayir’in üstlendiği Universe Fashion Film oldu.

En İyi Müzik Ödülü yönetmenliğini Femke Huurdeman’ın yaptığı Cathy Come Home aldı.

Genç Keşif Ödülü ise yönetmenliğini Daan Groot’un yaptığı Martan aldı.

Ödülleri Atıl Kutoğlu, Ece Sükan, Melis Ağazat, Edis Görgülü, Bulut Reyhanoğlu ve Önder Tiryaki’nin elinden aldılar.

Ayrıca Uluslararası dergi filmlerinden oluşan Print is Not Dead, Can Evgin retrospektifi, Tamer Yılmaz sohbeti ve Harun Güler’in makam serisi gibi özel bölümler etkinliğin dikkat çeken oturumlarıydı.

Ödül töreninden sonra F King ev sahipliğinde Zorlu PSM Sky Lounge’ta mükemmel bir parti ve kapanış yemekleriyle veda edildi. Moda vizyonunun ne demek olduğunu bize gösteren bu güzel organizasyonların artması dileğiyle…

Haberin Devamı

https://www.gokcekomurcucosmos.com/

https://www.instagram.com/gokcekomurcucosmos/