Haberler Çorba Tarifleri Fazla tuzlu çorbalar nasıl seyreltilir? Fazla tuzlu çorbalar nasıl seyreltilir? Eğer çorbanıza fazla tuz eklediyseniz, çorbanızı kurtarmak için yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor. İşte onlardan bazıları... 1 Su eklemek En kolay ve pratik çözüm tabi ki çorbaya biraz su eklemektir. Fakat bunu yapmak çorbanın tadını bozabileceğinden en uygun yöntem olmayabilir. 2 Tavuk suyu Eğer bir yerden artakalan tuzsuz tavuk suyunuz bulunuyorsa, birazını direk çorbaya ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu eklemek çorbanızın tadını değiştirmeden tuzu azaltacaktır. 3 Pirinç Eğer tavuk suyu işinize yaramıyorsa içine pirinç koyduğunuz küçük bir torbayı çorbanın içine bırakıp bir süre sonra çıkarın. Pirinç çorbanızın tuzunu azaltmaya yardımcı olacaktır. 4 Şeker Bazı aşçılar yemeklerin tuzunu azaltmak için şeker kullanırlar. Bundan yola çıkarak bir kaşığa bir tane küp şeker koyup çorbanın içinde şeker eriyene kadar bekletin. Bunu, çorbanın tuzluluğu azalana kadar birkaç kez tekrar edin. 5 Patates Çorbanızdaki tuzu azaltmak için yapabileceğiniz şeylerden bir başkası ise çorbaya patates, makarna veya şehriye eklemektir. Bu tür yiyecekler tuzu çektiği için çorbanızın tuzunu da azaltacaktır. Eğer çorbanızın tarifinde makarna veya şehriye gibi yiyecekler koymak yoksa birkaç patatesin kabuğunu doğrayın ve tencerenin içine atın. 10-15 dakika sonra patatesleri tencereden çıkartın. Patatesler, çorbanızın tadını bozmadan tuzu emmiş olacaktır. tavuk çorbası tuzlu tavuk çorbası