Otomobil Ferrari yeni “Icona” serisini duyurdu

Ferrari yeni “Icona” serisini duyurdu

19.09.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Ferrari, dün Maranello’daki binasında yapılan hissedarlar toplantısında sürpriz yaparak yeni serisini iki otomobille basına tanıttı.

Ferrari yeni “Icona” serisini duyurdu

Ferrari, dün Maranello’daki binasında yapılan hissedarlar toplantısında sürpriz yaparak yeni serisini iki otomobille basına tanıttı. Monza SP1 Ve Monza SP2 olarak adlandırılan üstü açık iki araç, Ferrari’nin 1948’de ürettiği ve araba yarışlarında Ferrari’yi bir yarış efsanesi haline getiren 750 Monza ile 860 Monza’ya saygı kuşağı olarak üretildiği açıklandı.

Haberin Devamı

SP1 serisi tek koltuklu iken, SP2 serisi iki koltuktan oluşuyor ve kapılar yukarıya doğru açılıyor. Otomobillerin iç ve dış yüzeyi yüzde yüz karbondan oluşurken, Ferrari yaptığı açıklamada yeni seride ağırlığın azaltılmasının özel sürüş deneyimine olan katkısına vurgu yapıyor.

Ayrıca Ferrari yaptığı açıklamada yeni “Icona” serisinin limitli sayıda çıkartılacağını ve özel-seri otomobil segmentinde olduğunu belirtti.

İki otomobil de 6.5 litre V12 motora sahip olup, 798 beygir gücünde. 100 km’ye 2.9 saniyede, 200 km’ye ise 7.9 saniyede çıkabilen araçlar, saatte 300 km hıza ulaşabiliyorlar.

Paris Motor Show’da ilk kez halka tanıtılacak olan serinin satış fiyatı konusunda bir açıklama yapılmazken, tahmini 3 milyon dolar seviyesinde olacağı düşünülüyor.