Gündem Festus Okey davası sil baştan

Festus Okey davası sil baştan

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Nijeryalı Festus Okey’in 11 yıl önce Beyoğlu Polis Merkezi’nde bir polis tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay’ın bozma kararının ardından yapılan ilk duruşmada Festus Okey’in ağabeyinin yargılamayı izlemesi için Türkiye’ye davet edilmesine karar verildi.

Festus Okey davası sil baştan

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya sanık Cengiz Yıldız ile avukatları katıldı. Davaya katılma isteminde bulunan Tochukwu Gameliah Ogu vekili bozma ilamına uyulmasını ve müvekkilinin kardeşlik bağının tespitini istedi. Avukat, “DNA analizi Güney Afrika’da bulunan uluslararası sertifikası bulunan bir laboratuvar tarafından yapılmıştır. Bu nedenle evrakın Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gönderilmesi gerekmektedir” dedi. Duruşma savcısı ise Yargıtay bozma ilamına uyulmasına karar verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme ara kararında davaya katılma isteminde bulunan Tochukwu Gameliah Ogu’nun Türkiye’de görülen yargılamayı izleme olanağının sağlanması yönünden yargılamaya davet edildiği kararını verdiklerini belirtti.

DNA RAPORU İSTENECEK

Mahkeme, adli yardım yoluyla Güney Afrika ve Nijerya’dan DNA raporunun istenmesine karar verdi. Mahkeme raporun istenmesine yönelik gerekli evrakların hazırlanması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

Yazarlar