Gündem Firari pilot, kumpir satarken yakalandı

Firari pilot, kumpir satarken yakalandı

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konya’da 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevliyken, darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen F-16 savaş uçağı eski pilotu üsteğmen Levent Yağız’ın, işlettiği kafede kumpir ve waffle satarken yakalandığı ortaya çıktı. Şüpheli Yağız, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Firari pilot, kumpir  satarken yakalandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan mahrem abiler ordudan ihraç edilen eski üsteğmen Levent Yağız’ın da örgütte aktif görev yaptığını ileri sürdü. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, Levent Yağız’ın, yine 15 Temmuz’dan sonra TSK’dan ihraç edilen, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu Türk Yıldızları’nın eski filo komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Ç. F-16 pilotları Kurmay Binbaşı Aykut C. ve Kurmay Yüzbaşı Mustafa Ç. ile birlikte Konya’da merkez Selçuklu ilçesinde bir kafe işlettiğini tespit etti.
Kumpir satarken yakalanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kafenin ortaklarından eski Kurmay Yüzbaşı Mustafa Ç.’nin de ‘örgüt üyeliği’ suçundan tutuksuz olarak yargılandığı öğrenildi.

Haberin Devamı