Geri Dön

Ispanak Tarifi

Fırında ıspanak tarifi, ıspanak yemeğini sevmeyenlere lezzetli alternatif bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Ispanağı fırında veya tencerede pişirebilir, faydalarından ve lezzetinden en güzel şekilde yararlanabilirsiniz. Fırında ıspanak tarifini bilmiyorsanız size vereceğimiz tarife muhakkak göz atın, işte fırında ıspanak tarifi.

Ispanak Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg ıspanak - 1/2 kalıp kadar beyaz peynir
5 yemek kaşığı un
3 adet yumurta 
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı 
Peynirin tuz miktarına göre tuz

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar ve dilimlenmiş domates

Ispanak Nasıl Yapılır?

Fırında ıspanak tarifi her türlü yemeğin yanına yakışabilen enfes lezzette ve sağlık açısından oldukça faydalı bir tariftir. Kalori miktarı olarak diğer yemeklerle arasında büyük farklar bulunan fırında ıspanak tarifini vereceğimiz talimatlara uyarak pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Fırında ıspanak tarifi hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir tariftir. Fırında ıspanak yemeği tarifini bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz talimatlara uyarak, tarifinizi hazırlayabilirsiniz.

1.adım: Ispanakları yıkayıp doğruyoruz, bir süzgece alıp diriliklerini kaybetmesi için üzerinden kaynar su akıtıyoruz. (bir çaydanlık dolusu yeterli)

2. adım: Elimiz değecek sıcaklığa gelince avucumuzda fazla suyunu sıkıyoruz, karıştırma kabına alıyoruz.

3. adım: Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz ve yuvarlak veya kare borcama kek gibi yayıyoruz.

4. adım: Üzerine kaşar rendesi serpip dilimlenmiş domates ile süslüyoruz.

5. adım:180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber