Fırında Lorlu Kırmızı Biber

Merhaba,
Son yıllarda kapya biberler can alıcı rengi ve lezzetiyle başımın tacı oldu. Çoğu yemeklerimde değişik tariflerle hep varlar. Bugün de sizler için süslendiler, dizildiler, fırında bekleştiler ve bu enfes tarifle karşınıza çıktılar. Sağlıklı beslenenler, diyet yapanlar, mezeciler, vejetaryenler tüm öğünlerde tüketilebilen reçeteniz hazır. :)

MALZEMELER:
6 adet kırmızı (kapya) biber
1 büyük kupa lor
1 adet büyük domates
1 avuç maydanoz
Bir kaç sap dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı acı pul biber

Haberin Devamı

YAPILIŞI:
Kapya biberler yıkanır ve baş kısımları kesilerek içinin tohumları biberler zedelenmeden çıkartılır. Bir kenara bırakılır.
Derince bir kabın içine lor peyniri konur, domates kabukları soyularak minik minik doğranır.
Maydanoz ve dereotu yıkanır ve ince ince kıyılıp ilave edilir. Ardından zeytinyağ, nane ve pul biber konup karıştırılır.
Bu karışım kapya biberlerin içine bir kaşık yardımıyla doldurulur.
Fırın kağıdı serili tepsiye yan yana yerleştirilir.
Genelde tavada yağda kızartılarak yapılan tariftir ama fırında lezzetine doyum olmaz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir.
Üzerleri kavrulup yumuşamışsa fırından çıkarma zamanı gelmiş demektir.
Sıcak sıcak servis edilmesi önerilir.

Afiyet olsun.

http://www.instagram.com/gurmedengecme