Geri Dön

Fırında mantar dolması tarifi

Fırında mantar dolması tarifi mantar severlerin şipşak hazırlayabileceği lezzetli bir tariftir. Fırında mantar dolması tarifi ile hızlı bir şekilde lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. Mantar sevmeyenlere bile mantarı sevdirecek olan, fırında mantar tarifi ile mantara doyamayacaksınız. İşte yedikçe yemek isteyeceğiniz fırında mantar tarifi.

Fırında mantar dolması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 600 gr. mantar
- 1 orta boy soğan
- 3-4 adet yeşilbiber
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml. ılık süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kaşar peynir, dil peyniri

Fırında Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle mantarları yıkayıp küçük küçük doğruyoruz ve tavada biraz sıvı yağ ile pişiriyoruz, pişme esnasında soğanı irice doğrayıp, yeşil biberleri de doğrayarak ilave ediyoruz ve hep birlikte pişiriyoruz.

2. adım: Biberler biraz dirice kalmalı, tuz ve karabiber ilavesiyle tavayı bir kenara alıp beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Önce unu tereyağında yanmadan kavurup yavaş yavaş karıştırarak ılık sütümüzü ilave edip sosumuzu hazırlıyoruz.

3. adım: Güveci hafifçe yağlayıp mantar karışımını boşaltıyoruz ve ufak ufak doğradığımız dil peynirleriyle beşamel sosumuzu mantarlarla karıştırıyoruz.

4. adım: 180 derece önceden ısıtılmış fırına verip fırından almadan 5 dk kadar önce yemeğimizin üzerine ince kaşar peynirlerimizi de koyarak tekrar fırına veriyoruz.

5. adım: Kaşar peyniri hafifçe kızarınca fırından alıyor ve afiyetle yiyoruz.

Fırında mantar yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Fırında mantar yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus bulunmaktadır. Fırında mantar dolması tarifi hazırlarken aşağıda vermiş olduğumuz maddeleri de göz ardı etmemenizi öneririz. İşte fırında mantar yaparken nelere dikkat edilmelidir sorusunun cevapları.

1- Boyutları büyük olan mantarları hafif yağlanmış ızgarada pişirerek sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu hem mantarların kokusunu muhafaza etmenize yardımcı olacaktır hem de içeriğindeki lezzet bileşenlerinin suda değil de yağda çözünebiliyor olmaları sebebiyle lezzetini arttıracaktır.

2- Mantarın üzerinde yer alan mantar şapkasını ateşe direkt tutmamak gerekir.

3- Mantarın üzerinde yer alan mikroorganizmalar 15 dk’lık pişirme süresinde yok olmaktadır.

4- Mantarların pişerken suyunu salmaması için kabuklarını soyduktan sonra yıkamamanız gerekmektedir.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar