Geri Dön

Patatesli tavuk tarifi

Fırında patatesli tavuk tarifi oldukça basit ve lezzetli...

Patatesli tavuk tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bütün tavuk göğsü
6- 8 patates
1/3 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
6 yemek kaşığı acı sos
2 bardak rendelenmiş cheddar peyniri
1 bardak kıyılmış yeşil soğan

Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırını 200 derecede ısıtın.

Geniş bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve acı sosu karıştırın.

Küp küp doğradığınız patatesleri karıştırıp fırın tepsisine koyun ve 45 dakika pişirin.

Bu esnada küp küp doğradığınız tavuk göğsünü de sosun kalanıyla karıştırın.

Ayrı bir kasede yeşil soğan ve peyniri karıştırın.

Patatesler hazır olduğunda üzerine tavuk göğsünü yerleştirin.

Yeşil soğan ve peynirli karışımı en üste ince tabaka halinde dağıtın.

15-20 dakika daha fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Tavukların durumuna göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber