SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Fıtık nedir? Fıtık çeşitleri ve tedavisi nasıldır?

Fıtık yaygın olarak görülen hastalıklardan biridir. Fıtık oluşumunda pek çok faktör etkilidir. Obezite, meslek, sigara içme, hareketsizlik vs. durumlar fıtığı tetikler. Peki fıtık çeşitleri hangileridir, bunların tedavisi nasıl yapılır?

|

Hayat kalitesini olumsuz etkileyen fıtık baş gösterdiği andan itibaren takibinde olunmalıdır. Başlangıç seviyesinde fark edilen fıtıkların tedavisi daha kolay olacaktır

FITIK TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Fıtık çeşidi ve seviyesine bağlı olarak tedavi şekilleri de değişkenlik gösterir. Örneğin bel fıtığın tedavisi fıtıklaşmanın, yani disk dediğimiz elastiki maddenin bacağa giden sinirlere yaptığı basının derecesine bağlıdır. Eğer sadece bel ve bacak ağrısı mevcut, herhangi bir uyuşukluk, güç kaybı, hareket kısıtlılığı yoksa bel fıtığı başlangıç safhasında demektir. Bu halde hastaya kas gevşetici ilaçların verilmesi, yatak istirahati ve belini zorlayacak hareketlerden kaçınması önerilir. Dolayısıyla mutlaka doktor kontrolü şarttır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.