İzmir FOÇA’DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

FOÇA’DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

15.08.2016 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

FOÇA’DA ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünün gezici ekibi kanser taraması için Foça’ya geldi. Ekip, vatandaşlara ücretsiz kanser taramasıyla birlikte ilçede yaptırma olanağı bulunmayan mamografi ve simir çekim hizmeti de veriyor.
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünün gezici ekibinin verdiği kanser taraması hizmeti, Reha Midilli Sevgi Caddesi PTT önü ve itfaiye önündeki yeni park alanı olmak üzere iki araçta yapıldı. Kanser taramasının yanı sıra mamografi ve simir çekim hizmeti de verildi. Dr. Cem Gönenç başkanlığında, bir röntgen teknisyeni, iki kayıt, iki irtibat görevlisi ve bir destek personeliyle konuşlanan ekip, 18 Ağustos Perşembe gününe kadar 09.00-21.00 saatleri arasında çalışmaya devam edecek.
Dr. Cem Gönenç, gezici araçlarıyla bir haftalığına Foça’ya konuşlandıklarını belirterek, kanserin erken teşhisi için vatandaşları İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün bu hizmetinden yararlanmaya davet etti. Cem Gönenç, “Gezici tarama istasyonumuzda mamografi, simir çekimleri ve gaitada gizli kan testi yapıyoruz. 30 yaş üzeri kadınlarda vajinal simir çekerek kansere neden olan hpw virüsü arıyoruz. Bu da devlet hastanesinde yapılmayan bir tetkik. 40 yaş üzeri kadınlarda mamografinin normalde iki yılda bir mutlaka yapılması gerekir. Çekim için üst sınır ise 65 yaş. Mamografi sonuçları Ankara’da değerlendirildikten sonra bilgisayar üzerinden bize ulaştırılıyor, biz de vatandaşları bilgilendiriyoruz. 50 yaş üzeri kadın ve erkeklerde gaitada gizli kanla kolon kanseri araştırıyoruz. Gizli kan olması kanser olup olmadığını kesin olarak göstermiyor ama bize bir fikir veriyor.Bu kontrollerin tamamı ücretsizdir" dedi.
Halk Sağlığı Foça Şube Müdürlüğü’nün destek verdiği çalışmalar sırasında gönüllü vatandaşların organ bağışları da kabul ediliyor.