Trabzonspor Nevzat Dindar: Diagne'nin saçına taktım, çünkü vuruşlarını etkiliyor

Nevzat Dindar: Diagne'nin saçına taktım, çünkü vuruşlarını etkiliyor

11.02.2019 - 14:52 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor'u 3-1 yenerek lider Medipol Başakşehir'le arasındaki puan farkını 6'ya düşürdü. Milliyet Gazetesi yazarı Aksal Yavuz ile gazetemiz muhabiri Nevzat Dindar maçın ardından yaşanan gelişmeleri Skorer TV'de yorumladı.

Nevzat Dindar: Diagnenin saçına taktım, çünkü vuruşlarını etkiliyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı iyice kızıştı... Medipol Başakşehir Erzurumspor önünde 2 puan bıraktı, G.Saray Trabzonspor'a karşı TT Stadı'nda kazandı. Liderle takipçisi arasındaki puan farkı 6'ya indi. Dev maçın yankıları sürerken, Milliyet Gazetesi yazarı Aksal Yavuz ile gazetemiz muhabiri Nevzat Dindar zorlu mücadelenin ardından Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın yorumları şöyle: "G.Saray şampiyona yakışır gibi oynadı. İlk 20 dakika çok iyiydi. Ben bu psikolojiyi biliyorum. İnanılmaz bir taraftar vardı. Isıtıcılar açıldı, açılmadı bilemiyorum ama basın mensuplarının olduğu bölümde de ısıtıcılar kapalıydı. Bilinçli olarak Trabzonspor taraftarına bu muameleyi yapıldığını düşünmüyorum. G.Saray görkemli bir futbol oynadı. Belki o kartlar gösterilse bir ikincisi olmayacaktı.

"Fatih hocanın açıklamasını kinayeli buluyorum"

Fatih hocanın açıklamasını kinayeli buluyorum. Geçmişe yönelik gönderme var. Trabzonspor 'un isyanı kendine göre haklıdır. G.Saray maç içerisinde muazzam oynadı. Maçın hikayesi böyle gerçekleşti. Marcao'nun bir-iki pozisyonda sakarlığı, genel anlamda güven vermemesi soru işareti. Luyindama da bazı pozisyonlarda ağır kaldı. G.Saray öne çıkmayı seven bir takım. Geri dönüşlerde problemler var. Orta saha oyuncularının biraz daha dikkatli olması gerekir. Bir şey beni rahatsız etti; kenar toplarda yüksek boy ortalamasına sahip olan savunma hattının pozisyon vermesi.

Haberin Devamı

"Başkan'ın olayı Çanakkale ile ilişkilendirmesi beni rahatsız etti"

Trabzonspor hepimizin alkışladığı takım. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun maçtan sonra olayı Çanakkale ile ilişkilendirmesi beni rahatsız etti. 1915'te G.Saray Lisesi mezun vermemiştir. O öğrenciler cepheye gitmişti. G.Saray bir Fransız takımı değil ki. Teknik direktör Ünal Karaman birleştirici ve bilge isim. Çok iyi bir profil. Maç öncesi ve sonrası sağduyulu açıklamaları var.

"Başakşehir yaşlı bir takım, düşüş başlayacak"

Başakşehir'in puan kaybedeceğini herkes tahmin ediyordu. Başakşehir yaşlı bir takım. Böyle bir takım düşüş yaşayacaktı. Zaten tempo sorunu var. Sivasspor'a kendi sahasında 1-0 yenilmişti. Sivasspor ve Erzurumspor taraftarı İstanbul'da Başakşehir seyircisinden fazla. Hakem de bundan etkilenir. G.Saray hakemlik kredisini dün kullandı. G.Saray 3 kulvarda mücadele eden tek takım. G.Saray'ın kadro kalitesi ile birlikte kulübesi de güçlendi. G.Saray şampiyonluk havasına girdi. Bana göre puan farkı 6 değil 3.

Haberin Devamı

"Diagne'nin saçına takıldım, kafa vuruşlarını etkiliyor"

Diagne, penaltı atıyor, iyi güzel. Ama geçen sezon Gomis penaltıları kaçırmasa 32 gole çıkabilirdi. Diagne konusunda iyi taraflar da var, eleştirilen taraflar da. Saçına takıldım. Çünkü kafa vuruşlarını etkiliyor. Belhanda'nın yükselişinde Diagne'nin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü boş alanlar açtı.

"Çizgilerde bir anormallik var"

Aksal Yavuz'un yorumları ise şöyle: "Diagne'yi alarak G.Saray büyük bir iş yaptı. Başakşehir'in kaybı, G.Saray'a büyük moral buldu. Trabzonspor hakemlerden ve sakatlardan çok çekti. Maçtan önce 100 kişiye sorsanız favori G.Saray derlerdi. Sağ bekiniz, sol bekiniz yok. Kaleciniz 17-18 yaşında, orta saha yok. Maça G.Saray iyi başladı. Bakıldığında Trabzonspor iyi mücadele etmeye çalıştı. Biz her 3 haftada bir hakem konuşmamalıyız. Aksal Yavuz hiçbir zaman taraflı olmamıştır. Futbolda torpil yoktur. Babam da olsa eleştiririm. Çizgilerde bir anormallik var. Trabzonsporlu oyuncunun burnu önde olsa ofsayt veriyorlar. Be mübarek adam git VAR'a bir bak.

Haberin Devamı

"Hakemler korku nöbeti yaşıyor"

Hakemler korku nöbeti yaşıyor. Hakemlere psikolojik destek de verilmesi gerekir. 3 hafta önce Medipol Başakşehir maçında Trabzonspor'un nasıl doğrandığını hatırlayın. Diagne'nin ikinci sarıdan atılması gerekirdi. Ekuban'a ceza sahası içinde yapılan hareketle ilgili yüzlerce mail, mesaj aldım. Aynı pozisyon Trabzonspor lehine de olsa emin olun aynı cümleleri kullanırım. G.Saray'ın kredisi yoktu. G.Saray kazanmak için hakeme ihtiyacı yoktu.

"Ağaoğlu başka takıma atıfta bulunmadı"

Başkan Ahmet Ağaoğlu dün akşam yaptığı açıklamada başka takıma bir atıfta bulunmadı. Duygu yoğunluğu ile konuştu. Gençlerin o formanın, armanın hakkını vermesi, Trabzonspor'un ve ülke futbolunun geleceğine ilişkin umut verici. O gençler büyüyecek. Dedik ya yaş ortalaması 20. Arda önümüzdeki hafta lisede okuyacak. Yusuf'un orada kaleci Arda'ya neler söylediğini bilmiyorum ama güzel şeyler. Sosa da takıma katılacak. Türkiye Kupası da var.

Haberin Devamı

"Beşiktaş'ın da yarışın içine gireceğini tahmin ediyorum"

G.Saray iyi bir hava yakaladı. Bu yarışın içine Beşiktaş'ın da gireceğini tahmin ediyorum. Başakşehir'in bu yıl oynadığı futbol geçen yılki kadar keyif vermiyor. Başakşehir'in temposu 90 dakikayı kaldıramıyor. Not alın, şampiyonluk yarışı bence son haftaya kadar sürecek.