Galatasaray Nevzat Dindar: 'Asamoah Galatasaray'a geliyor...'

Nevzat Dindar: 'Asamoah Galatasaray'a geliyor...'

14.11.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında kulüpteki son gelişmeleri değerlendirdi.

Nevzat Dindar: Asamoah Galatasaraya geliyor...

Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında Neslihan Ablay'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Dindar'ın Sarı-Kırmızılı ekiple ilgili yaptığı açıklamalar şöyle;

Millli takım kötü bir dönemden geçiyor. Yeni bir jenerasyon arayışı var. Lucescu'ya sorulan sorular ve maç sonu açıklamaları çok pozitif değil. Milli takım olarak ışık veren bir futbol oynamıyoruz. Artık Milli takımın izlenme oranı çok düşük. Görevli değildim ama görevli olduğumda maçı izleyemiyorum. Temel sıkıntı gelecek vaaden bir futbol yok. Bugün milli takım teknik direktörünün tek işi milli takım iken kendi işi hariç her işi yapıyor. Yabancı konusuyla ilgili oldukça çok konuşuyor. Gündem de bu olduğu için Lucescu'yu içine çekiyor. Bence Lucescu bu konulara girmemeli. Saha içine odaklanmalı. Gereksiz yere kendisini yıprattı.

Haberin Devamı

Lucescu Arnavutluk maç esnasında kılıçtan geçiriliyor. Bu lucescu ve TFF'nin sorunu değil. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye'deki alt yapı sorununu en alta indirgemek gerekir. Eskiden sokak arasında futbol oynanırdı ama artık yeni nesil bilgisayar başında vakit geçiriyor. Ellerinden telefon düşmüyor. Çocuklarımız bu şekilde yetiştirilince doğal olarak spordan, futboldan uzaklaşıyor. Mesela Yunanistan'da dağlar da bile pota var ve çok sevilen bir spor. O yüzden oradan çok değerli basketbolcular çıkıyor. Milli takıma dönersek, Lucescu kendi çapında bir şeyler yapmak istiyor. Herkes emekli parasını almaya geldi diyor ama o da tecrübelerini aktarmak istiyor. 2020 için konuşmak çok erken ama artık Türk futbolcuların kendileri bir şeyler yapması lazım. Kendi kulüplerinde de oynamak için çok çalışmaları gerekiyor. Maalesef Türkiye dün gece Buffon'a üzüldüğü kadar bizim milli takıma üzülmedi.

"EMRE AKBABA GALATASARAY'A GELMEK İSTİYOR"

Alanyasporlu oyuncu Emre Akbaba, Galatasaray'a gelmek istiyor. Galatasaray transfer döneminde görüşmeler

gerçekleştirdi ama teknik ekibin Emre için çıkardığı rapor olumsuzdu. Galatasaray yönetimi bunun üzerine Deniz Türüç'e yöneldi. Kayserispor, Deniz Türüç için 6 milyon euro istedi. Galatasaray o parayı vermedi. Bu bahsettiğimiz dönem yabancı sınırı konuşulmadığı bir dönemdi. Galatasaray bunun üzerine Konyasporlu Ömer Ali Şahiner'e teklif yaptı, Konyaspor 4 milyon euro istedi. Bu konuşulan rakamlar çok büyük. Emre Akbaba'ya gelirsek, oyuncu Galatasaray'a gelmek istiyor ama burada Alanyaspor'un tutumu çok önemli. Herkes 2018 yazında yabancı sınırı gelmesini bekliyor ama ben Galatasaraylı bir yönetici ile görüştüm. Şuan öyle bir şey yok. O yüzden Sinan Gümüş, Yasin Öztekin'i verip Emre Akbaba'yı almak gibi bir düşünce mümkün değil.

Haberin Devamı

"ARDA TURAN HER ZAMAN GÜNDEMDE"

Arda Turan ile ilgili ne kadar gündem de yok desekte, Arda Galatasaray'ın gündemine gelir ve gelmeye devam edecek. Tudor bu iddialara yanıt verdi. Tudor 'Arda turan iyi, tabiki herkes ister ama yaz döneminden sonra aldığımız bir karar yok' dedi. Eğer Arda Turan Galatasaray'a gelirse maddi olarakta dengeleri bozabilir. Barcelona bu oyuncuya 40 milyon euro para verdi, onlarda bu transferde en düşük zararla kapatmak isteyecekler. Dün duydum Arda Turan'a Chelsea ve bir çok İngiliz ekibinden teklif var. Arda Turan'ı taraftar istemiyor olabilir ama sezon başında bu taraftarlar Tudor'u da istemiyorlardı. İlerleyen zamanlarda yabancı sınırlaması gelebilir ona göre bir plan yapmak gerekiyor. Zamanında Galatasaray Emre Belözoğlu'nu da istemedi. Emre Belözoğlu Fenerbahçe'ye de Başakşehir'e de büyük şeyler katmıştır. Mesela Fenerbahçe ile Arda Turan yazılıyor ama Arda'dan ben Emre Belözoğlu hareketi beklemiyorum. Arda, her zaman Galatasaraylılığını dile getiriyor. Eğer Türkiye'ye gelecekse bence bu Galatasaray olacaktır. Ben açıkcası Arda Turan bu sene olmasa da ilerleyen zamanlarda geleceğini düşünüyorum. Taraftarın tek korkusu da Arda Turan'ı gelip takımın bozulmasından korkuyorlar. Arda Turan gibi oyuncular 'papaz' denilen oyunculardır. Arda gibi oyuncuların olduğu yerde teknik adamın otorite olarak sıkıntı yaşaması mümkün. Ama sonuç olarak Galatasaraylı yöneticilerin Arda Turan için şuan için bir teması yok.

Haberin Devamı

'ASAMOAH DEVRE ARASI GELEBİLİR'

Asamoah transferi artık belli. Bu transferin devre arası gerçekleşmesi %51. Juventus kulübü Galatasaray'a güven vermiyor. Galatasaray yazın tüm planlarını bu oyuncu üzerine yaptı, 1,5 milyon euro karşılığında teklifte bulundu ama Juventus transferin son gününde bu anlaşmadan çaydı. Ancak Sarı Kırmızılı ekip transer oyuncu ile anlaştı, transfer devre arası bitebilir. Galatasaray yeni bir yapılanmaya gitti. Geleceği yönelik iyi adımlar attı. Asamoah'ın bu takıma gelip kendini parlatma gibi bir düşüncesi yok. Gelip burada uzun süre oynamak istiyor. Galatasaray oyuncu için güzel yerlere gelebileceği bir kulüp. Yazın da bu tarz haberleri yaptık, büyük oyuncular Galatasaray'dan teklif alınca hiç düşünmeden geliyorlar. Oyuncuların gözünde Galatasaray büyük bir kulüp. Fernando'ya İtalya'nın büyük kulüplerinden teklif vardı, Galatasaray'ın teklifini kabul etti. Eğer Galatasaray devre arasında Asamoah transferini gerçekleştirirse yılın transferleri arasında ilk 3'e girer. Tudor zaten Asamoah için yeni bir sistemin alt yapısını kurmaya başladı. Tudor bu sistemi şimdiden denemeye başladı ise oyuncu devre arasında gelecektir.

Haberin Devamı

'EMRE MOR GELEBİLİR'

Emre Mor ilerleyen zamanlarda Galatasaray'a gelebilir. Galatasaray'ın onun gibi yeteneklere ihtiyacı var. 2019 yabancı sınırlaması için yeni bir yapılanmaya gideceği için Emre Mor için para harcanabilir.

'TUDOR'UN BAŞAKŞEHİR PLANI...'

Galatasaray'da normalde idmanlar açık olmaz. Dün izlediğimiz antrenmanlarda güzel bir izlenim vardı. Şimdi milli takım oyuncuların dönmesiyle Tudor Başakşehir planını yapacaktır. Tudor, Başakşehir'e karşı 4-4-2'yi denemeyecektir. Gençlerbirliği maçındaki taktiği Başakşehir'e karşı aynı olmayacaktır. Başakşehir maçında farklı bir sistemle sahada olacaktır. Galatasaray'da Ndiaye'nin dönmesi büyük avantaj olacaktır. Büyük ihtimalle Tudor'un Başakşehir takdiği 4-1-4-1 olacaktır. Bu maçta Feugoli yok, cezalı ama Galatasaray eksikliğini hissetmeyecektir. Galatasaray, Başakşehir maçını kaybederse büyük bir tartışma olacaktır. Eğer kazanırsa Tudor'un büyük maç kazanmaya da başladığı maç olacaktır.

Galatasaray yönetimi ve teknik heyeti N'diaye'den artık bir patlama bekliyor. Tudor ona bu şansı verirse bence Gomis'in ardından ceza sahasına tehlikeli koşular yapacaktır.