Ekonomi GAP’ta teknoloji destekli tarım

GAP’ta teknoloji destekli tarım

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Türkiye’nin teknoloji devi kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, ekimden hasada kadar tarımdaki her aşamayı uydu ve sensörler aracılığıyla takip etmeye başladıklarını belirtti.

GAP’ta teknoloji destekli tarım

GAP’ın bölge halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirildiğini hatırlatan Karahocagil, tarımsal üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması için de yatırımları hızlandırdıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bölge çiftçisinin tarımda hassas teknoloji kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirten Karahocagil, bu amaçla da “Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamalarının Yaygınlaştırılması” projesini yürüttüklerini kaydetti.

GAP’ta teknoloji destekli tarım
Uyduyla tahmin

Uydudan çekilen görüntüler sayesinde üretim ve rekolte ölçümü yapabildiklerini, bunan yanı sıra bitkinin su ve gübre gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktaran Karahocagil, şöyle devam etti:

“Tarımda, uyduların ve sensörlerin kullanıldığı teknolojilere yoğunlaştık. Hassas tarım konusunda TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ile ortak proje yürütüyoruz. HAVELSAN ve ASELSAN ile iş birliği yapıyoruz.”