Gaziantep Gaski, 250 Bin Lira Kara Geçti

Gaski, 250 Bin Lira Kara Geçti

17.06.2019 - 13:17 | Son Güncellenme:

GASKİ, 250 bin lira kara geçti

Gaski, 250 Bin Lira Kara Geçti

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski bir kombine kanal temizleme aracının revizesini yaparak kurumunu yaklaşık 250 bin lira kara geçirdi.

GASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Makine İkmal ve Araçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan eski bir kombine kanal temizleme aracını yedek parçalarla yürüyen aksamlarının bakım ve onarımını gerçekleştirerek kullanılır hale getirdi. Aracın kaporta ve şasisindeki yıpranmaları ile üst yapıdaki muhtelif arızaların tamiratını yapan GASKİ, bu tamirat ile özel bir firmada yaklaşık 350 bin liraya mal olacak yapımı 97 bin liraya mal ederek ortalama 253 bin liranın kurumunun kasasında kalmasını sağladı.

Bu revize işleminin dışarıda yapım maliyetinin yüksek olmasından dolayı aldıkları bir karar ile kendi atölyelerinde yaptıklarını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu rakamın önemli olduğunu belirtti.

Araçta kaporta, döşeme, şasi onarımı ve parçaların atölyede boyama işlemleri yapıldığını belirten Sönmezler, “Arkadaşlarımız kendi atölyemizde aracımızın şanzımandaki ve yürüyen aksanlardaki onarım işlerini yaptılar. Sürekli arıza çıkaran hidrolik, pnömatik ve elektrik tesisatı komple yenilendi. Tamburlu bom sistemi komple çıkarılıp teleskopik yeni bom sistemi entegre edildi" diye konuştu.

Aracın revize işlemine Mart 2019’da başlayıp Mayıs 2019’a kadar yaklaşık 2 ay kadar bir sürede gerçekleştirildiğini vurgulayan Sönmezler, “Eğer biz bu aracı özel firmalardan birine yaptırılmış olsaydık yaklaşık 300-350 lira maliyeti olacaktı. Böyle bir aracın sıfır fiyatı ise yaklaşık 1 milyon 800 bin lira olacağı bilgisine ulaştık" dedi.

FOTOĞRAFLI