SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gebelik döneminde oluşan çatlaklardan nasıl kurtuluruz?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Arzu Aslan, gebelik döneminde oluşan çatlaklarla ilgili konuştu.

|


Bebek bekleyen kadınların vücutlarındaki değişim büyüyen karından sonra en çok ciltte görülüyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Arzu Aslan, bu tarz sorunlara karşı nasıl önlem alınması gerektiğini açıkladı.

Gebelik döneminde ciltte yaşanan değişimler

Çoğu kadında belirli derecelerde cilt tonunda koyulaşma görüldüğünü söyleyen Dr. Arzu Aslan, "Bunun sebebi artmış olan östrojen ve progesteron hormonudur. En sık görüleni karın ortasından başlayıp genital bölgeye uzanan çizgi şeklinde koyulaşmadır, doğum sonrası tamamen normale döner. Meme uçları, genital bölge, makat, boyun, yara kesi izleri, çiller de de koyulaşma olur" dedi.

Çatlaklara çözüm

Çatlaklar kadınlar için gebeliğin en önemli problemidir. 6'ncı ve 7'nci ayda ani kilo artmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Burada dikkat edilmesi gereken çatlağın pembe kırmızı renkli iken müdahale etmektir. Beyaz çatlakların tedavisi zordur. Dr. Arzu Aslan, çatlak önleyici kremlerin 4'üncü gebelik ayından itibaren sürülmesi gerektiğini kaydederek, "bir kez oluştuktan sonra tedavisi zordur. Zeytinyağı ve hindistan cevizi yağının kanıtlanmış herhangi bir faydası yoktur. Doğum sonrası lazer, dermaroller, mezoterapi gibi yöntemlerden faydalanarak erken dönemde müdahale edilmelidir" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.