SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Geç döllenme nedir?

Geç döllenme konusu gündemde sıkça araştırılıyor. Bebek sahibi olmak isteyen kadınlar önemli ölçüde etkileyen Geç döllenmenin ne olduğu, belirtileri ve riskleri gibi bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

|

Geç döllenme hakkında pek çok bilgi mevcuttur. Pek çok kadın geç döllenme ile ilgili bilgileri merak ediyor. Ddoğru bilgilendirme amacıyla geç döllenme konusu hakkında bilinmeyenleri haberimizde derledik.

GEÇ DÖLLENME NEDİR?

Adet döngüsü eğer düzenliyse 28 ile 35 gün arasında tekrarlanmalıdır. Yumurtlama ise adetin başlayacağı tarihten ortalama 14 gün önce meydana gelir.

Geç yumurtlama ya da geç gebelik de denilen geç döllenmede, normalda olması gereken yumurtlama tarihi herhangi bir sebeple daha geç başlar. Geç döllenme belirti göstermez. Bunun sebebi, gebelik oluşmadığında yumurtlama geç olduğundan adet tarihi de geç başlayacaktır. Gebelik oluştuğunda ise adet oluşmayacağından geç yumurtlama ve döllenmenin de belirtisi olmaz.

GEÇ DÖLLENMENİN RİSKİ VAR MIDIR?

Geç döllenme veya geç yumurtlama herhangi bir sağlık sorunu yaratmaz. Gebeliğin başlaması veya devamı ile ilgili önem arz etmez. Düşük, kanama veya başka problemlere sebep olmaz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.