Amasya Genç Kızılay Gönüllülerinden Anlamlı Etkinlik

Genç Kızılay Gönüllülerinden Anlamlı Etkinlik

24.03.2019 - 16:58 | Son Güncellenme:

Genç Kızılay gönüllülerinden anlamlı etkinlik

Genç Kızılay Gönüllülerinden Anlamlı Etkinlik

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Genç Kızılay İl Başkanlığı üyesi 71 gönüllü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında, Suluova ilçesindeki Yedikuğular Kuş Cenneti'nde, geri dönüşüme kazandırılmak üzere atık topladı.

Genç Kızılay Amasya İl Başkanlığı, Suluova ilçesinde yer alan Yedikuğular Kuş Cenneti çevresinde bulunan kuş türleri ve diğer canlıların yaşam alanlarını temizlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında kollar sıvadı. Genç Kızılay'a üye 71 gönüllü, Afrika’dan göç eden beyaz pelikanların Yedikuğular Kuş Cenneti'ndeki yaşam alanlarının temiz olması için farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında gönüllüler, kuş cenneti çevresinde yer alan çöp ve atıkları topladı. Çöpler, belediye temizlik ekiplerince geri dönüşüme gönderildi.

GERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE KATKI

Genç Kızılay Amasya İl Başkanı Ahmet Kalkan her atığın çöp olmadığını, geri dönüşüm ile hem çevre temizliğinin sağlanacağını, hem de ekonomiye büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Genç Kızılay Amasya İl Başkan Yardımcısı Ali Can Otçu da, ülkede en nadir kuş türü olan pelikanların yaşam alanlarının korunmasına ve temiz tutulmasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Genç Kızılay yönetim kurulu üyeleri, etkinlik ve ‘Sıfır Atık’ projesiyle ilgili bilgilendirme de yaparak, herkesten projeye destek vermelerini istedi.

Suluova Belediyesi'ne bağlı temizlik işçilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, Amasya Valisi Osman Varol'un gönüllü gençleri ziyareti ve kuş gözlem evinde yapılan sunumların ardından sona erdi.