Siyaset Genel Kurul’a ‘servis’ ayarı

Genel Kurul’a ‘servis’ ayarı

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Genel Kurul’a ‘servis’ ayarı

TBMM Genel Kurulu’nun geçen hafta perşembe günkü birleşimine ‘servis’ ayarı yapıldı. AK Parti’nin sağlıkla ilgili torba yasa teklifinin son oylamasına saat 20.50’de geçileceği sırada birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Mithat Sancar’a Meclis personelinden, “saat 21.00’den önce Genel Kurul’u bitirirseniz evlerimize servisle gidemeyeceğiz” mesajı geldi. Bunun üzerine devreye giren Sancar “çalışanları mağdur etmemek üzere biraz sözü dolaştırmamız gerekiyor” ricasında bulundu. Oylamaya geçmeyen vekiller 15 dakika konuşma yaptı. Konuşmaların ardından oylama yapılarak, saat 21.04’te çalışmalara nokta kondu. Böylece meclis çalışanlarının servislerle evlerine gitmesi sağlandı.

Haberin Devamı

Tutanaklara yansıdı

Personelin servisle gitmesi için vekillerin “sözü dolaştırmaları” tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

Mithat Sancar (TBMM Başkanvekili): Meclis çalışanları, emekçileri bize mesaj iletiyorlar, saat 9’a bir kala bile bitirdiğimizde servisler kalkmıyormuş. Şimdi garaj müdürüne de sordurdum. Eğer şimdi oylamaya geçersek, ki zaten birkaç dakika kaldı, dolayısıyla çalışanları mağdur etmemek üzere biraz sözü dolaştırmamız gerekiyor.

Filiz Kerestecioğlu (HDP Grup Başkanvekili): Böyle saçma bir uygulama gerçekten olmamalı. Ne kadar sürede bitiyorsa bu iş onların servisleri de aynı saatte olmalı. Yani şimdi, ‘9’da olursa, biterse servisle evlerine gidemeyecekler, bir geçe biterse gidebilecekler’ gibi bir uygulama hakikaten onların haklarına aykırı olan bir şey. Sayın Başkan, yeterince konuştum mu? Konuşamadım daha, devam ediyorum.

Haberin Devamı

Sancar: Yok, devam etmeyin. Buyurun Sayın Altay. Saat 9’a kadar söz vereceğim, 9 olunca oylamaya geçeceğim.

Engin Altay (CHP Grup Başkanvekili): Bu 9 meselesi tabii doğru, haklılar. Genel Kurul’u saygıyla selamlıyorum. Saat 9 oldu.

M. Emin Akbaşoğlu (AK Parti Grup Başkanvekili): Katkı veren bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İyinin daha iyisi var, doğru, daha iyisini yapana kadar bizim yaptığımız en iyisidir.

Sancar: Çok teşekkür ederim değerli milletvekilleri. Teklifini tümünü oylarınıza sunuyorum. Teklif kabul edilmiş ve kanunlaşmıştır. Birleşimi kapatıyorum.

Kapanma saati: 21.04.