SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - GENEL SAĞLIK HABERLERİ

Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Vücudumuzun ısısını kontrol etmek için gerekenden fazla ter salgılaması ‘aşırı terleme’ tıp dilinde de hiperhidroz olarak tanımlanıyor. Aşırı terleme sadece gün içinde değil, gece ataklar halinde de gelişebiliyor. Aşırı sıcak havalar, yine aşırı ısıtılmış bir oda veya kalın bir yorganla örtünme gece terlemelerinin basit bir nedeni olabiliyor. Uyku sırasında oluşan gece terlemelerinin şiddeti orta derecede yaygın terlemeden, yatak çarşaflarının değiştirilmesini gerektirecek boyutlara ulaşabilen terlemelere kadar değişebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, gece terlemelerine sebep olabilen bazı hastalıkları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

Cilt, vücut veya yüz şekli! Güzellik takıntısının psikolojik nedenlerine dikkat

Dış görünüşe verdiğiniz önem aslında psikolojik bazı problemlerinizin dışa vurumu mu? “Güzellik takıntısı, psikolojik bir sorunun belirtisi olabiliyor” diyen Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, “Bu takıntı, kişinin kendi görüşünü veya başka kişilerin görünüşüyle aşırı meşgul olma halidir. Genellikle mükemmel bir görünüm; cilt, vücut veya yüz şekli arayışıyla ilişkilendirilir” dedi.

Cilt ve saç ürünlerine para dökmeyin! 1 avokado çekirdeği hepsine bedel, rendelemek yetiyor

Birçok farklı alternatifle tüketilen avokado, vücuda karşı oldukça sağlıklıdır. İçerisindeki bileşenler sayesinde zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirir. Avokadonun kendisi kadar çekirdeklerinde de etkili faydalar bulunuyor. Bazı sağlık sorunlarını gidermek için gıda takviyesi olarak alınıyor, bazıları için ise kozmetik ürüne dönüştürülüyor. İşte avokado çekirdeklerinin kullanım alanları.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.